Nova vest
Košarka

Nedelja, 29.12.2019.

09:33

Bogdanović: Da se pogledamo u oči

Reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović imao je odličnu partiju u susretu sa Finiksom, ali je Sakramento ipak doživeo novi poraz, 110:112.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Bogdanović: Da se pogledamo u oči
AP Photo/Hector Amezcua

Bio je to šesti uzastopni neuspeh Kingsa i ukupno 20. u ovoj sezoni, a Bogdanović je susret završio sa 22 poena uz četiri skoka i tri asistencije.

Uz njega, raspoloženi su bili i Badi Hild i Harison Barns, ali to nije bilo dovoljno da se zabeleži pobeda i svakako da je to novi udarac sa Kingse, pre svega na psihološkom planu.

I sam Bogdanović je po završetku meča priznao da mu je poraz teško pao.

"Veoma teško je. Posebno jer je i Finiks kandidat za plej-of. I mi i oni se borimo za tu poziciju sedmog i osmog nosioca. Tako je barem po tabeli. Na kraju, dešava nam se da izgubimo i ovako. Trebalo bi bolje da igramo u odbrani, počevši prvo od mene, pa do svih ostalih. Svako treba da da svoj doprinos", kaže srpski košarkaš.

"Poraz je poraz, moramo da se pogledamo u oči, da nađemo način kako da prekinemo seriju poraza i dođemo konačno do pobede. To sam rekao i prošli put i ponavljam i sada".

Kaže da će mu ovaj meč ipak pomoći da igra bolje u nastavku sezone, ali i da nije dovoljno da samo tri igrača imaju zapaženiji učinak da bi se pobedilo.

"Da, svakako da imamo još prostora da napredujemo svi, posebno je važno da pomognemo drugima u ekipi. Potrebno je da imamo više od tri raspoložena igrača u ekipi da bismo pobeđivali. Potrebno je da našim partijama damo samopouzdanje ostalima. Uradili smo dobar posao, ali ovo je bila još jedna teška utakmica za nas", dodao je Bogdanović.

On smatra i da novi neuspeh ne bi smeo da ih "zakoči", jer ima još dosta da se igra do kraja.

"Teško je, ali moramo da prihvatimo šta nam se dešava, da gledamo unapred. Ovo je NBA, svi prave greške. Za nas, koji imamo mlad tim, još je dosta u tome da se postave menjaju, imamo mnogo povreda. Ne želim da nas time opravdavam, ali to je tipično za mlade timove i trebaće nam neko vreme da stvorimo tu timsku hemiju. Motivisani smo za naredne mečeve. Potrebna nam je pobeda", zaključio je košarkaš Sakramenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve