Nova vest
Košarka

Sreda, 30.10.2019.

08:45

Dominantni Dejvis, Gudurić bez poena – Lejkersi ušli u seriju pobeda

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa savladali su na svom terenu Memfis Grizlise sa 120:91 i tako ostvarili treću zastopnu pobedu.

Izvor: MT

Autor: MT

Dominantni Dejvis, Gudurić bez poena – Lejkersi ušli u seriju pobeda
Photo by Kevork Djansezian/Getty Images

Sa druge strane, gosti imaju suprotan učinak i skor 1-3.

Lejkersima je ubedljiv trijumf u "Stejpls centru" doneo fantastični Entoni Dejvis, koji je za 30 minuta na terenu zabeležio čak 40 poena i 20 skokova, a dodao je i dve asistencije.

Pratili ga dobro i Lebron Džejms sa 23 poena, osam završnih dodavanja i dva skoka, a dvocifren učinak imali su još Kentavius Koldvel-Poup (13p+6sk), Ajveri Bredli je ubacio 12, dok je Džaval Mekgi bio blizu dabl-dabla (10p+9sk).

U poraženoj ekipi najefikasniji je bio ruki Džej Morant sa 16 poena, Jonas Valančijunas je ostvario dabl-dabl učinak (14p+11sk), dok je Grejson Alen meč završio sa 13 poena i pet skokova.

Srpski košarkaš Marko Gudurić na terenu je proveo 23 minuta i za to vreme nije uspeo da postigne koš (0/5 za dva, 0/4 za tri).

Nekadašnji bek Crvene zvezde i Fenerbahčea je, ipak, uspeo da zabeleži tri asistencije, dva skoka i jednu blokadu.

Gosti su dobro startovali meč i sjajnom serijom brzo stigli do prednosti od 15:2. Krajem druge četvrtine Lejkersi uspevaju da se rezultatski vrate, da bi krajem 2/4 preuzeli vođstvo.

Usledila je rezultatska "klackalica" sve do sredine trećeg kvartala kada domaći na krilima Entonija Dejvisa prave neverovatnu seriju od 21:0, "lome" protivnika i na kraju dolaze do ubedljive pobede od 120:91.

U prvom meču večeri, košarkaši Majami Hita savladali su kod kuće Atlantu Hokse sa 112:97.

Utakmicu je obeležila povreda Trea Janga, koji je nezgodno iskrenuo skočni zglob desne noge, a dodatne informacije biće poznate nakon magnetne rezonance.

Domaći igrači su manje-više tokom čitavog meča bili u vođstvu, a najbolji u njihovim redovima Džimi Batler postigao je 21 poen, pet skokova, dve asistencije i jednu blokadu.

Odličan meč odigrao je i ruki Tajler Hero (29p+7sk), dok je Goran Dragić ubacio 21 poen.

U poraženoj ekipi niko nije mogao da "isprati" Džona Kolinsa, koji je ubacio 30 poena i imao sedam skokova i četiri asistencije.

Uz njega jedini dvocifreni bio je Džabari Parker sa 12 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve