Nova vest
Košarka

Sreda, 30.10.2019.

08:40

Meloun: Gust raspored? Ne pada mi na pamet da pravdam poraz

Trener košarkaša Denvera Majkl Meloun smatra da je prvom porazu Denvera u sezoni kumovala slabija igra u odbrani.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Meloun: Gust raspored? Ne pada mi na pamet da pravdam poraz
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Nagetsi su u svom "Pepsi centru" poraženi od Dalasa sa 109:106, pa sada posle četiri runde imaju skor od 3-1.

Nikola Jokić je postigao tripl-dabl drugi put ove sezone, ali nije uspeo da bude tako dominantan na terenu kao prošle sezone. Srpski reprezentativac je imao učinak od po deset poena, skokova i asistencija.

"Priča večerašnje utakmice svodi se na nedostatak igre u odbrani. Ovo je bilo prvi put u prve četiri utakmice sezone da naša odbrana nije bila na visini zadatka. Igrači sa njihove klupe su dominirali utakmicom", izjavio je Meloun.

Očigledno je da je na kvalitet igre Nagetsa uticao i nemilosrdan raspored takmičenja. Tim se iz Sakramenta vratio u snežni Denver oko dva sata posle ponoći i igrači kažu da nisu otišli u krevet pre 03.30.

Iste večeri morali su ponovo na parket, ali Meloun kaže da ne želi da upadne u zamku pravdanja poraza jer su to stvari koje su sasvim normalne za NBA.

"Ne pada mi na pamet da padam u tu zamku, da se sad pravdamo. Nije idealno, ali tako je kako je. Smatram da se troši dragocena energija kako bi se našao način da se nešto opravda u igri. Nemamo taj luksuz", rekao je trener Denvera.

Košarkaši Dalasa su sa druge strane imali taj luksuz da meč u Sakramentu između Kingsa i Nagetsa posmatraju preko TV ekrana, a uz to su izbegli i najgori deo dana i putovanje po snežnoj vejavici.

"Uvek priželjkujete situaciju da imate više odmora i ako možete da odmarate dok rivali igraju, to je uvek prednost na papiru, ali to morate da pokažete i na parketu. Morate da igrate dobro. Denver je vrhunski tim koji ima sjajne trenere i dubinu postave, imaju nekoliko sjajnih igrača koji još nisu igrali a veoma su dobri košarkaši", izjavio je trener Dalasa Rik Karlajl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve