Nova vest
Košarka

Sreda, 30.10.2019.

08:00

Novi tripl-dabl Jokića nedovoljan – prvi poraz Denvera

Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su na svom terenu od Dalas Maveriksa sa 109:106.

Izvor: MT

Autor: MT

Novi tripl-dabl Jokića nedovoljan – prvi poraz Denvera
Photo by Tom Pennington/Getty Images

Ovo je prvi neuspeh Denvera u novoj sezoni, tako da sada obe ekipe imaju isti učinak – tri pobede i jedan poraz.

Nikola Jokić ostvario je novi tripl-dabl učinak, a srpski centar je za nešto malo manje od 33 minuta na terenu postigao 10 poena, ostvario isto toliko asistencija i skokova, a imao je i tri ukradene lopte.

Srpski centar nije "uzimao" mnogo šuteva (4/8 za dva, 0/1 za tri, 2/2 slobodna bacanja), ali mu je to bilo dovoljno da ostvari drugi tripl-dabl u sezoni, odnosno 30. u karijeri.

Od Jokića su na ovoj utakmici bili efikasniji Pol Milsap (23p+8sk), Vil Barton (19p+11sk), dok su Džamar Marej i Geri Heris ubacili po 16 poena.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Tim Hardavej i Maksi Kleber sa po 14 poena, Luka Dončić meč je završio sa 12 poena, pet asistencija, četiri skoka i dve ukradene lopte, dok srpski centar Boban Marjanović nije ulazio u igru.

Publika u "Pepsi centru" imala je prilike da vidi veoma izjednačen meč, koji je praktično rešen u poslednjim minutima.

Domaći su odlično započeli utakmicu i brzo došli do dvocifrene prednosti, međutim, Maveriksi su sredinom drugog kvartala uspeli da se vrate rezultatski u igru i na poluvremenu su imali zaostatak od samo pola koša.

Drugo poluvreme Denver je ponovo dobro otvorio i stekao maksimalnih 11 poena prednosti, ali su gosti opet uzvratili i na početku poslednje četvrtine napravili veliku seriju i tako u potpunosti preokrenuli utakmicu.

Ušlo se u neizvesnu završnicu u kojoj su se bolje snašli Dalas Maveriksi, a Džamal Marej je propustio priliku da meč odvede u produžetak, pošto je tri sekunde pre kraja promašio trojku za konačnih – 106:109.

Treba reći da su timska igra i igrači sa klupe "prelomili" ovu utakmicu. Naime, košarkaši Maveriksa, koji nisu počeli meč od prvog minuta, postigli su čak 61 poen, dok su njihove "kolege" sa klupe Nagetsa uspeli da daju samo 22 poena.

Denver Nagetsi naredni meč igraju protiv Nju Orleansa, u noći između četvrtka i petka, dok će Dalas Maveriksi dan kasnije dočekati Los Anđeles Lejkerse.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve