Nova vest
Košarka

Sreda, 29.05.2019.

11:54

Ružna prošlost Vinsa Kartera: "Protivnicima je otkrivao akcije svoje ekipe"

Kanadski novinar Greg Brejdi otkrio je zanimljivu priču o Vinsu Karteru i njegovom vremenu provedenom u Toronto Reptorsima.

Izvor: LN

Autor: LN

Ružna prošlost Vinsa Kartera:
Photo by Dave Sandford/Getty Images

Brejdi je pričao o neprikladnom ponašanju Kartera tokom boravka u Torontu, zbog kojeg ga veliki broj navijača kanadskog tima ne voli, iako važi za jednu od legendi te franšize.

On je otkrio da je Karter tokom poslednje sezone u Reptorsima tokom mečeva protivnicima govorio kakve će napade njegov tim pokušavati da realizuje.

"Odnos Vinsa Kartera sa Reptorsima je bio izuzetno ružan. On se osećao toliko otuđeno da je, tokom poslednje godine, na veoma glasan način govorio o taktici svoje ekipe na tajm-autu, dovoljno glasno da ga protivnici čuju. Zbog toga se nadam da mu nikada neće povući dres", otkrio je Brejdi.

Karter je u Torontu proveo šest i po sezona (1998-2005), a u najboljoj je beležio 27,6 poena, 5,5 skokova i 3,9 asistencija po meču.

Ovakvo ponašanje Karter je, navodno, i sam priznao kada je prešao u Nju Džerzi Netse, a da su dobijali "savete" od Kartera potvrdili su i neki od igrača "pokojnih" Sijetl Supersoniksa.

"Karter je došao sa tajm-auta i ušao na teren. Pre nego što je akcija (njegovog tima) počela, okrenuo se ka klupi Sijetla i rekao im koju će akciju odigrati. To što je rekao se i desilo", navodi se kao izjava neimenovanih igrača Soniksa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve