Nova vest
Košarka

Utorak, 30.04.2019.

19:11

Hjuston ima problem – "neprijatelj" deli pravdu protiv Voriorsa

Nastavlja se saga o sudijama i polufinalnoj seriji plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige između Hjustona i Golden Stejta.

Izvor: SV

Autor: SV

Hjuston ima problem –
Photo by Bob Levey/Getty Images

Posle burnih reakcija iz tabora Roketsa na nereagovanje arbitara prilikom pokušaja Džejmsa Hardena i Krisa Pola da iznude faulove pri šutu za tri poena, imenovanje sudije Skota Fostera za jednog od trojice delilaca pravde na drugom meču serije je podiglo tenzije.

Upravo su Harden i Pol bili “odgovorni“ za odluku lige da Fostera ne delegira za utakmice Hjustona, još od februara i meča sa Lejkersima.

“Skot Foster... Čoveče... Nikada nisam govorio o sudijama, ali je njegovo ponašanje bilo neumesno i arogantno. Ne mislim da bi on ikada više trebalo da sudi naše utakmice“, naveo je tada Harden, koji je morao da završi meč ranije zbog šest ličnih grešaka.

Roketsi su prošle sezone izgubili sve tri utakmice plej-ofa koje je sudio Foster, a komentar na to je tada imao Pol.

"Da, Skot Foster u svom najboljem izdanju. Znate na šta mislim? On jednostavno nikada nije uspeo da ne odigra svoju ulogu. Sa nekim sudijama možete da razgovarate, morate da samo da vidite sa kim i kako. Ja sam prišao sudiji Kortniju Kirklandu i rekao mu da je to Skot. On mi je tada dodelio tehničku. To je deo istorije sada. Eto koga liga plaća...", rekao je Pol.

Vredi istaći i da su ekipe još pre početka serije znale ko će im deliti pravdu.

Podsetimo, Foster je bio u centru pažnje zbog veza sa kolegom Timom Konagijem, koji je doživotno suspendovan jer je utvrđeno da je učestvovao u nameštanjima.

Konagi je kasnije rekao da mnoge sudije rade isto što i on, a utvrđeno je i da je sa Fosterom razmenio veliki broj telefonskih poziva.

Drugi meč serije između Voriorsa i Roketsa je na programu u noći između utorka i srede, od 4.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve