Nova vest
Košarka

Utorak, 30.04.2019.

08:58

Meloun: Jokić? Zadivljujuće! Svima daje primer kako treba igrati

Trener košarkaša Denvera Majkl Meloun oduševljen je igrom Nikole Jokića u plej-ofu NBA.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Meloun: Jokić? Zadivljujuće! Svima daje primer kako treba igrati
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Jokić je bio centralna figura meča u kojem su Nagetsi pobedili Portland sa 121:113 i tako poveli sa 1:0 u polufinalnoj seriji na Zapadu.

Jokić je za 41,5 minuta na parketu postigao 37 poena, bio je najefiasniji pojedinac na utakmicu u "Pepsi centru" u Denveru. Jednostavno, Blejzersi nisu imali rešenja kako da ga zaustave.

Takođe, Jokić je postao treći igrač u istoriji NBA plej-ofa sa učinkom od 37 poena, devet skokova, šest asistencija, tri ukradene lopte i dve blokade. To je tri puta polazilo za rukom Lebronu Džejmsu i jednom Džulijusu Irvingu.

Sasvim je logično da trener Majkl Meloun ima samo reči hvale.

"Mlad igrač koji razume situaciju, trenutak. Igrao je 41,5 minuta, to je zaista mnogo. To je već osam utakmica u plej-ofu u kojem je uradio bukvalno sve što sam od njega tražio, kako u ofanzivi, tako i u defanzivi. Možda je pokazao da je mnogo čvršći nego što su mnogi mislili. Igrati toliko minuta i na tom nivou? To je zaista zadivljujuće, za mladića koji igra plej-of prvi put", izjavio je Maloun.

On je dodao da srpski košarkaš daje sjajan primer celoj ekipi.

"Nikola cele sezone nijednom nije iskoristio umor kao opravdanje. On daje svima sjajan primer kako se treba boriti"
, zaključio je Meloun.

On je priznao da je pomalo bio zabrinut uoči početka susreta.

"Subota veče, emocije na vrhuncu, pobeda u tom sedmom meču nad San Antonijom. To me je najviše brinulo. Naravno da sam mislio o tome kako ćemo se braniti, ali više sam se pitao da li će doći do emotivnog pražnjenja. Ništa od toga, momci su uradili jako dobar posao", zaključio je Meloun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve