Nova vest
Košarka

Četvrtak, 28.02.2019.

14:20

O'Nil: Karim Abdul "the" Jokić VIDEO

Šekil O'Nil, legendarni NBA košarkaš, na zanimljiv način prokomentarisao je potez Nikole Jokića na meču protiv Oklahome Siti Tander.

Izvor: PT

Autor: PT

O'Nil: Karim Abdul
Photo by Rick Kern/Getty Images for American Express

Srpski centar je u noći između utorka i srede predvodio Nagetse do velikog trijumfa nad Tanderom, a meč je završio sa 36 poena, devet skokova i 10 asistencija.

Jokić se u pojedinim trenucima poigravao sa superničkim košarkašima, pa je tako u drugoj četvrtini lepo "prodao fintu" Stivenu Adamsu i poentirao pored njega.

Ekipa televizije TNT u emisiji "Inside the NBA", u sastavu Šekil O'Nil, Kris Veber, Kendes Parker i Beron Dejvis, komentarisala je najzanimljivije detalje prvog poluvremena.

Kada je bio deo u kojem je Jokić poentirao pored Adamsa, u pozadini se čuje kako Šek kaže "Karim Abdul The Jokić", aludirajući na najboljeg poentera u istoriji NBA Karim Abdul Džabara i njegov "sky hook".

U toku emisije dosta su hvalili Jokića i Nagetse, i stavili su srpskog košarkaša među top 5 kandidata za MVP.

"Ono što volim kod bekova Denvera je to što su svi poenteri. Veoma su agresivni, mogu da kreiraju za sebe, ali i za druge. Dobro se kreću bez lopte. Ali, pravi plejmejker ove ekipe je Nikola Jokić. On prevodi loptu na terenu, igra pike-en-rol sa "kecom" i onda doda loptu Džamalu Mariju. On (Jokić) je njihov plejmejker. Bekovi imaju mnogo više slobode", rekao je Beron Dejvis na pitanje ko je plejmejker u ekipi Nagetsa.

"U drugoj godini u NBA rekli su mi – 'moraš da činiš saigrače boljima'. Nisam znao šta to znači, dok jednog dana nisam otkrio kako. To upravo radi Jokić. On je košarkaš kojeg morate da poštujete u reketu, nećete ga udvajati, ali kada spusti loptu na parket, odbrana mora da pomaže. Kada to urade, kako da učinite saigrače boljima? Dodate loptu do njih. Zna kako da postiže poene, ali ako ga udvojite, on sve vidi", rekao je Šekil O'Nil o Jokiću.

Deo kada Dejvis i O'Nil pričaju o Jokiću je od 14. minuta. Na početku sumiraju utiske iz prvog poluvremena kada je O'Nil nazvao Jokića – "Karim Abdul The Jokić".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve