Nova vest
Košarka

Četvrtak, 28.02.2019.

08:10

Rekord karijere Bogdanovića: Kingsi posle produžetka poraženi od Baksa

Košarkaši Sakramento Kingsa poraženi su pred domaćom publikom od Milvoki Baksa sa 141:140.

Izvor: PT

Autor: PT

Rekord karijere Bogdanovića: Kingsi posle produžetka poraženi od Baksa
Foto: Tanjug/ AP Photo/Rich Pedroncelli

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović postavio je lični rekord po broju poena u najjačoj ligi na svetu, međutim to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz.

Nekadašnji košarkaš Partizana na terenu je proveo čak 43 minuta (najviše od svih igrača Sakramenta), a duel je završio sa učinkom od 28 poena (10/22, 5/8 za tri, 3/4 bacanja), osam skokova i osam asistencija, uz dve ukradene i jednu blokadu.

Pobednik ovog duela odlučen je tek u produžetku, pošto su Kingsi uspeli da u poslednjoj četvrtini nadoknade 14 poena zaostatka za šest minuta. Bogdanović i Džajls igrali su odlično u ovom periodu igre i na 26 sekundi do kraja, posle koša Kolija-Stajna, imali su +2 (126:124).

Erik Bledso doneo je izjednačenje Baksima na 11 sekundi, a u napadu za pobedu Dieron Foks je izgubio loptu i ušlo se u produžetak. U njemu je najbolja ekipa u NBA krenula furiozno i brzo došla do +6.

Kingsi su uspeli da se vrate trojkom Bogdanovića na 72 sekunde do kraja (133:134), međutim veoma važnu trojku za Milvoki postigao je Malkom Brogdon.

Nekadašnji ruki godine pogodio je za +4, a na semaforu je bilo 17 sekundi do kraja duela.

Ekipa Dejva Jejgera odmah je krenula u napad i na njihovu sreću Bogdanović je fauliran prilikom šuta za tri poena. Ipak, Bogdan je pogodio je 2/3 i time su šanse Kingsa dosta umanjene.

Ušlo se u penal završnicu, ali kako su Baksi imali prednost od dva poseda, Sakramento nije uspeo da se vrati. Bogdanović je na kraju pogodio trojku za 140:141 i ono njegovo jedno bacanje na kraju će se ispostaviti presudno.

Milvoki su do pobede predvodili Bledso sa 26, Brogdon sa 25, Mirotić i Midlton sa 21, dok je Adetokumbo ubacio 17 za 24 minuta. Kod Kingsa najefikasniji bio je Hild sa 32, Bogdanović je postigao 28, Džajls 18, Foks 17...

Baksi sada imaju skor od 47/14, dok su Kingsi na 31/30.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve