Nova vest
Košarka

Nedelja, 30.12.2018.

08:53

Harden izjednačio Džordanov rekord, Portlandu ne pomaže ni Lilard

Džejms Harden je nastavio sa fantastičnim partijama. On je bio najzaslužniji za pobedu Hjustona nad Nju Orleansom od 108:104.

Izvor: Z. K.

Autor: Z. K.

Harden izjednačio Džordanov rekord, Portlandu ne pomaže ni Lilard
Photo by Bob Levey/Getty Images

Očekivalo se svakako da će Harden predvoditi Rokitse do 20. pobede u sezoni, a imao je i dodatni motiv. Postigao je 41 poen i tako izjednačio rekord Majkla Džordana.

U pitanju je niz od sedam uzastopnih utakmica na kojima je postigao najmanje 35 poena. Takođe, njemu je ovo bio i deveti uzastopni meč na kojem se nije spustio ispod brojke od 30 poena.

Kako god bilo, Rokitsi su potvrdili da su u odličnoj formi, Ovo im je bila deveta pobeda u poslednjih deset utakmica, a sa ovakvim Hardenom pitanje je kada i gde će se zaustaviti. Uz to, već treći meč nisu mogli da računaju na povređenog Krisa Pola.

"Zbog ovakvih stvari se igra košarka, da vas pominju u društvu onih najboljih. Naravno, ispred mene je dug put, ali zbog toga svake večeri oblačim dres, obuvam patike i izlazim na teren. Želim da me pominju kao jednog od najboljih igrača u ovom sportu", nedvosmislen je Harden.

Hjuston je u pvoj četvrtini bio odličan, imali su deset poena viška na isteku 12. minuta (30:20), ali su popustili u drugoj, pa su na odmor otišli sa svega tri poena viška (53:50).

Pred kraj treće četvrtine, Nju Orleans je nekoliko puta prelazio u vođstvo, da bi Hjuston opet dominirao u poslednjoj četvrtini. Logično, trener Majk D'Antoni je bio zadovoljan.

"Hiljaditi put ću reći, ne može se igrati bolje u ofanzivi nego što to Harden čini sada. Niko nije bolji. Uz sto, krade lopte, ima velik broj skokova. Stvarno mnogo čini za tim", izjavio je D'Antoni.

Erik Gordon je postigao 21 poen, a kod Pelikansa, najefikasniji su bili Džulijus Rendl sa 23, Entoni Dejvis sa 22, i Itvaun Mur sa 21 poenom, dok je Džejru Holidej postigao 20 poena.

Portlandu nije pomogla ni sjajna partija Demijana Lilarda protiv Golden Stejta. Lilard je postigao 40 poena, ali Voriorsi su slavili sa 115:105.

U timu Blejzersa Jusuf Nurkić je susret završio sa dabl-dabl učinkom od 21 poena i deset skokova, dok je Si Džej Mekolum postigao 14 poena.

Kod Voriorsa, Klej Tompson je postigao 32 poena, dok su Stef Kari i Kevin Durent bili izjednačeni po učinku sa 25 poena.

Još jednu dobru utakmicu odigrao je i Milvoki, lider na Istoku, koji je pobedio Bruklin sa 129:115.

Janis Adetokumbo je imao tripl-dabl od 31 poena i po deset skokova i asistencija, dok je Kris Midlton takođe imao svoje veče, postigao je 29 poena uz četiri skoka i sedam asistencija. Bruk Lopez je postigao pet poena manje.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve