Nova vest
Košarka

Subota, 29.12.2018.

08:34

Jokić i Denver se osvetili San Antoniju za poraz u Teksasu

Nikola Jokić i Denver iščupali su veliku pobedu u drugom uzastopnom duelu sa San Antonijom, 102:99, dovoljno da i opet budu na čelu Zapada.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Jokić i Denver se osvetili San Antoniju za poraz u Teksasu
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Jokić je ponovo bio na korak do tripl-dabl učinka. Za skoro 37 minuta na parketu postigao je 21 poen uz po devet skokova i asistencija.

U timu Nagetsa blistao je Džamal Marej koji je susret završio sa 31 poenom, šest skokova i tri asistencije, dok je Maliik Bizli poput Jokića susret završio sa 21 poenom.

Imao je Denver silne muke da dođe do trijumfa. Osim nekolicine povređnih igrača, na koje trener Maloun nije mogao da računa, pred kraj susreta na povrede su se požalili i Džamal Marej i Malik Bizli.

Peh je za domaći tim bio veći kada se ima u vidu da je Jokić zaradio šestu ličnu na minut i po pre kraja susreta. Ali Nagetsi su nekako izdržali, ekipa se posle ovog tesnog trijumfa vratila na čelo Zapada.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nije moralo biti tako dramatično, jer su Nagetsi na poluvremenu imali komotnih +18, ali uporni San Antonio, koji je sa klupe predvodio iskusni Greg Popović, našli su načina da se vrate uz meč i priđu na koš razlike. U poslednjih minut i po imali su čak osam bacanja, ali polovina promašenih na kraju ih je koštala poraza, tek trećeg u poslednjih 11 mečeva.

Jokić je prvih 13 od ukupno 21 poena postigao u prvih 24 minuta susreta.

"Nije bilo tako lepo za oko, ali ne mogu biti ponosniji na momke zbog svega što su uradili. Ovo je velika pobeda", istakao je trener Denvera Majkl Maloun.

U timu San Antonija Lamarkus Oldridž je postigao 24 poena uz sedam skokova i tri asistencije, dok je Demar Derozan postigao 15 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve