Nova vest
Košarka

Petak, 28.12.2018.

21:00

"Bogdanova osveta Lejkersima za Vlada, Peđu, Vebera i Bibija"

Godinama su se ljubitelji NBA lige u Srbiji budili u ranim jutarnjim časovima kako bi gledali "srpsku generaciju" u Sakramento Kingsima.

Izvor: B92

Autor:B92

Getty Images/EPA/PAUL BUCK

Početkom prošle decenije Vlade Divac i Predrag Stojaković bili su predvodnici generacije koja je igrala finale Zapadne konferencije, ali dalje od toga nisu mogli.

Razlog je neverovatan tim Los Anđeles Lejkersa u čijim redovima su "nepobedivi" bili Kobi Brajant, Šakil O’Nil, Robert Ori, Derek Fišer, posebno sezoni 2001-2002.

Tada su "Jezerdžije" slavile u odlučujućem susretu i sa 4-3 prošli u veliko finale, a onda i "metlom" pokupili prsten protiv Nju Džerzija.

Međutim, u noći između četvrtka i petka Kingsi su savladali Lejkerse u jednom novom derbiju, a heroj je bio srpski košarkaš Bogdan Bogdanović. On je u poslednjoj sekundi postigao trojku i doneo trijumf Sakramentu sa 117:116.

To su novinari uglednog magazina "Slem" iskoristili da se podsete perioda Divca i Stojakovića i Bogdana nazovu čovekom koji ih je osvetio.

"Bogdanovićeva mala osveta za Vlada, Vebera, Peđu, Majka Bibija i Daga Kristija. I Bobija Džeksona, takođe", stoji uz snimak Bogdanove trojke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve