Nova vest
Košarka

Petak, 30.11.2018.

08:40

Voriorsi izgubili uprkos 51p Durenta, Lebron sâm srušio Indijanu

Košarkaši Toronto Reptorsa pobedili su Golden Stejt Voriorse 131:128, dok su Los Anđeles Lejkersi nadigrali Indijana Pejserse 104:96.

Izvor: AK

Autor: AK

Voriorsi izgubili uprkos 51p Durenta, Lebron sâm srušio Indijanu
Foto: Getty Images

U derbiju lige Reptorsi su nadigrali šampione Voriorse posle produžetka, uprkos impresivnom nastupu Kevina Durenta.

Durent je nosio "ratnike" sa 51 poenom (18/31 iz igre) uz 11 skokova i šest asistencija, pogodio je i dve trojke u nizu u poslednjem minutu za produžetak, ali ni to nije bilo dovoljno za slavlje u Kanadi.

Pročitajte još Rekord karijere Bogdanovića, Teodosić bez poena, Marjanović bez minuta

Kavaj Lenard je zabeležio rekord sezone od 37 poena (14/24) uz osam skokova za sedmi trijumf Reptorsa u nizu.

"Kandžu" su pratili Paskal Sijakam sa 26 i Serž Ibaka sa 20 poena, 13 je dodao Deni Grin, 12 Jonas Valančunas, dok je Kajl Lauri uz deset (4/14) imao 12 asistencija i osam uhvaćenih lopti.

S druge strane, Durent je podršku imao samo u Kleju Tompsonu sa 23 i Jonasu Jerebku sa 20 poena uz devet skokova.

"Kakva utakmica. Neverovata košarka za gledanje. Mi smo ostali kratki", rekao je posle utakmice trener Voriorsa Stiv Ker.

Sjajno veče imao je i Lebron Džejms koji je predvodio Lejkerse do desete pobede u poslednjih 14 utakmica, a prekinuvši mini-seriju od dva poraza.

Džejms je bukvalno sam nosio "jezeraše" do trijumfa nad Pejsersima sa 38 poena (15/27), od čega je 12 ubacio u poslednjih pet minuta meča.

Lebron je imao i devet skokova uz sedam asistencija i dve ukradene lopte u preokretu Lejkersa nakon -24 u prvoj četvrtini.

Brendon Ingram je dodao 14 poena, Džoš Hart je ubacio 13, a po 11 su dodali Kantevijus Koldvel-Poup i Kajl Kuzma koji je imao i devet skokova.

Pejserse je predvodio Domantas Sabonis sa 20 poena i 15 skokova, 14 je postigao Bojan Bogdanović, 11 je ubacio Tadeus Jang uz po pet skokova i ukradenih lopti, dok su po deset dodali Dag Mekdermot i Kori Džozef koji je imao i po šest uhvaćenih lopti i proigravanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve