Nova vest
Košarka

Četvrtak, 29.11.2018.

18:23

Volton nemoćan – Lebron ignoriše trenera i radi šta želi

Novinar ESPN Brajan Vindhorst otkrio je zanimljive detalje iz ekipe Los Anđeles Lejkersa povezane sa prvom zvezdom te franšize Lebronom Džejmsom.

Izvor: LN

Autor: LN

Volton nemoćan – Lebron ignoriše trenera i radi šta želi
Photo by Christian Petersen/Getty Images

Vindhorst je otkrio da najbolji košarkaš današnjice ne poštuje mnogo svog trenera Luka Voltona.

Kako se navodi, kada Lebron organizuje igru on ne sluša nikoga, pa ni onoga koga bi hijerarhijski morao.

"Skauti su primetili da kada Lebron igra na pleju retko kada traži odobrenje od klupe, tj. od trenera Voltona. Čak i kada vidi njegove sugestije on ih ignoriše i odigra akciju koju želi. Volton se prilagodio Lebronu i sada, kada Lebron vodi igru, on mu to i dopusti. Ovo možda ne bi trebalo da bude preterano bitno jer je to Lebron, on je takav", napisao je Vindhorst.

Lebron je, još ranije u karijeri, dobio nadimak "LeCoach" s obzirom da je često preuzimao utakmice i sam organizovao napade i odbrane, savetovajući saigrače šta da rade, gde da se postave, često i "preko" svojih trenera.

Sada već bivši trener Klivlend Kavalirsa Tajron Lu bio je na meti kritičara čak i kada je Klivlend osvojio šampionski prsten NBA lige s obzirom da su navijači, ali i novinari, primetili da često postane "nebitan" u odlukama tokom utakmica, jer njegov posao preuzme Džejms.

Situacija u kojoj Volton trenira Džejmsa je zanimljiva i zato što su njih dvojica zajedno izašli na NBA draft 2003. godine. Lebron je biran kao prvi pik, dok je Volton bio 32. po redu.

Luk je 2013. okončao igračku karijeru, a pre dve godine dobio je prvi posao kao šef stručnog štaba neke ekipe, upravo Lejkersa. Ipak, mnogi smatraju da je nedorastao zadatku da vodi tim u kojem igra Lebron Džejms i da nije pravi čovek da "jezerdžije" odvede do titule.

Lejkersi ove sezone, posle 20 odigranih mečeva, imaju učinak od 11 pobeda i devet poraza, te su sedmi na Zapadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve