Nova vest
Košarka

Četvrtak, 29.11.2018.

18:05

Dončić: Košarka je košarka, nebitno gde se igra

Košarkaš Dalasa Luka Dončić kaže da je i sam iznenađen dobrom partijom u meču sa Hjustonom u kojem je postigao 20 poena u pobedi od 128:108.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Dončić: Košarka je košarka, nebitno gde se igra
Photo by Ronald Martinez/Getty Images

Bilo je to deseti put na 18 mečeva da je postigao najmanje 20 poena i ponovo je pokazao veliku zrelost za košarkaša koji ima svega 19 godina.

On je poručio da nema nameru da se zaustavi, ali da posle sleva želi da čvrsto ostane na zemlji.

"Istina je da zaista nisam očekivao da odigram tako dobro. Ipak, igram za sada dobrpo u NBA i najbitnije je od svega da nastavimo da pobeđujemo. Ceo tim je protiv Hjustona igrao dobro", kaže Dončić koji je zaradio malu posekotinu ispod oka, ali je dodao da nije ništa strašno i da se sve dogodilo u žaru borbe.

Kaže da je veoma bitno što su pobedili tim poput Hjustona na gostovanju.

"Mislio sam da će biti neizvesnije. Uradili smo na terenu sve što je trebalo, ovo je velika pobeda za nas. Hjuston ima sjajan tim, bila je to veoma bitna utakmica", dodao je reprezentativac Slovenije.

Mnogi su prijatno iznenađeni činjenicom da se sposle svega nekoliko meseci odlično privikao na igru u NBA.

"Nosim se sa pritiskom još od svoje 15. godine. Znam šta je to. Na kraju svega, igram košarku, to je ono što najviše volim i nebitno je gde se igra. U tome zaista uživam, a drago mi je da sam dobar i u NBA", dodao je Luka.

Kaže da mu pomalo nedostaje Madrid.

"Posle odlične sezone u Realu napravio sam veliki korak u karijeri i želim da nastavim sa dobrim igrama. Najviše mi nedostaju ljudi iz Madrida, tamo sam imao sjajan odnos sa svima. Nedostaje mi vreme provedeno tamo, druženje sa njima. Čujem se i dalje sa igračima i ljudima iz Reala", poručio je Dončić.

Na kraju, rekao je i da ima veliku pomoć saigrača i trenera. Često se u pauzama može videti kako razgovara sa trenerima i posebno sa iskusnim Dirkom Novickim.

"Imam sjajne kolege, trenere koji me vole, igrače koji uživaju u tome da igraju sa mnom. Nema razloga da mi ne bude lepo u Dalasu", zaključio je slovenački košarkaš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve