Nova vest
Košarka

Utorak, 30.10.2018.

14:51

Razgovor zvezda: Nejmar i Kari o Mesiju, Ronaldu, Lebronu...

Zvezda Pari Sen Žermena Nejmar da Silva i košarkaš Golden Stejta Stef Kari, odgovarali su na zanimljiva pitanja u zajedničkom intervju za "Player's tribune".

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Razgovor zvezda: Nejmar i Kari o Mesiju, Ronaldu, Lebronu...
Foto: Youtube screenshot/The Players' Tribune

Brazilac i Amerikanac su tom prilikom istakli kako ih je poštovanje prema rivalima i kolegama dovelo na najviši nivo u fudbalu, odnosno košarci.

"Dovoljno je samo suočiti se sa Mesijem i Ronaldom. Ja sam usput igrao sa Mesijem zajedno u Barseloni i on je, za mene, jedan od najboljih fudbalera svih vremena. On mi je idol u svetu fudbala. Uz Mesija, učio sam svakog dana, bilo da je reč o treningu, utakmici ili jednostavno gledajući ga kako igra. To me je ojačalo i poboljšalo kako igrača, mnogo sam naučio od njega", rekao je Nejmar o Mesiju.

Nejmar kaže da isto tako poštuje i Kristijana Ronalda.

"Kristijano je čudovište! Igrati sa njim je zadovoljstvo i čast, ali morate da budete spremni za to. On je jedan od najboljih, morate da budete stalno na oprezu sa njim a pri tom mnogo i učite. Uvek želim da učim, da pobeđujem, osvajam još trofeja, postižem više golova. Oni su me inspirisali", dodao je as Parižana.

Kari je poslednjih sezona imao mnogo uspeha u NBA sa Golden Stejtom, ali i on je, poput Nejmara, imao sa duge strane inspirativne rivale, poput Lebrona Džejmsa koji je letos iz Klivlenda otišao u LA Lejkerse.

"Kada igrate protiv velikana sporta i onih koji vas uvek tereju da pomerate sopstvene granice, imate utisak da uvek zaostajete, da ste u njihovoj senci. Dobro znate koliko je teško stići do vrha i koliko treba rada uložiti da se sve to postigne. Tražite uvek neku iskricu, bilo na mentalnom, bilo na fizičkom planu koja može biti vaša prednost da ostanete u trci sa njima", izjavio je Kari.

On se prisetio pojedinih okršaja protiv Lebrona Džejmsa.

"Gledao sam svoju prvu utakmicu protiv Lebrona, kada sam bio ruki i pomislio sam, od tog momenta pa sve do 2015. kada smo igrali finale sa njima i potom nekoliko narednih, kako sam oduvek želeo da budem veliki igrač. Jednostavno jer sam se suočavao sa veličinama. Kada igrate protiv njih, ostajete često na vetrometini, ali učite, rastete, padate i opet ustajete. Srećom po mene, mi smo na vrhu. Ali to putovanje nije bilo lako. Sedam godina mi je trebalo da stignem do prvog trofeja. Zato još više cenim te uspehe, jer znam koliko je teško igrati na najvišem nivou svake večeri. Tako naučite da cenite putovanje do vrha", zaključio je košarkaš Voriorsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve