Nova vest
Košarka

Utorak, 30.10.2018.

08:42

Milvoki produžio seriju trijumfa, novi neuspeh Lejkersa

Košarkaši Milvoki Baksa ni posle sedam utakmica u sezoni ne znaju za poraz. Ovog puta su bili bolji od Toronta, dok su LA Lejkersi poraženi od Minesote.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Milvoki produžio seriju trijumfa, novi neuspeh Lejkersa
Photo by Hannah Foslien/Getty Images

Milvoki je protiv Toronta slavio sa 124:109. Baksi imaju sjajan start, sedam od sedam, a do trijumfa su došli bez pomoći povređenog Janisa Adetokumba.

On se povredio na meču sa Orlandom, pa je ulogu prvog dirigenta preuzeo Ersan Ilijasova sa 19 poena, što mu je najbolji učinak od početka sezone.

Milvoki je tako ostao jedini neporaženi tim od starta sezone, što je, priznaćete, malo ko očekivao.

"Sjajno je videti tabelu. Momci vredno treniraju, posebno rade na svojoj igri. Momci su nesebični, uvek traže bolje rešenje u igri. Mislim da ima toliko toga pozitivnog u našoj igri, to je zdrava osnova za nastavak sezone", poručio je trener Milvokija Majk Badenholzer.

Kod Baksa po 17 postigli su Malkolm Brogdon i Erik Bledso. Torontu nije pomoglo ni 30 poena i devet asistencija Sreža Ibake, pa su Reptorsi tako doživeli prvi poraz u sedam mečeva.

LA Lejkersi su doživeli peti nokaut u sezoni pošto su izgubili na gostovanju Minesoti sa 124:120. Timbervulvse je do trijumfa vodio Džimi Batler sa 32 poena i šest skokova, dok je Karl Antoni Tauns zabeležio dabl-dabl od 25 poena i čak 16 skkova. Lebron Džejms je za 36 minuta postigao 29 poena uz deset skokova, dok je Brendon Ingram zabeležio 24 poena uz pet skokova.

U derbiju Teksasa, San Antonio i Dalas su morali pobednika da rešavaju kroz produžetak. Pobedili su Sparsi sa 113:108 u meču koji je obeležio Demar Derozan koji je imao učinak od 34 poena, šest skokova i devet asistencija. U timu Dalasa, Luka Dončić je bio odličan sa 31 poenom, to mu je do sada najbolji učinak u NBA, a tome je dodao i osam skokova i četiri asistencije. Ipak, njegov tim nije uspeo da izbegne poraz.

Portland je kao gost savladao Indijanu sa 103:93 u partiji u kojoj je čak sedam košarkaša Blejzersa imalo dvocifren učinak. Najbolji su bili Si Džej Mekolum i Zak Kolins sa po 17 poena, Demijen Lilard je ubacio 16, a Ivan Tarner 13 poena uz osam skokova.

Kod Indijane Viktor Oladipo je postigao 21 poen uz devet skokova i sedam asistencija, dok je Daren Kolison za 36 minita imao učinak od 17 poena, a Tadeus Jang poen manje.

Filadelfija je bila ubedljiva protiv Atlante, 113:92. Ben Simons se istakao u pobedničkoj ekipi sa dabl-dabl učinkom od 21 poena i 12 skokova, malo je nedostajalo i za tripl-dabl pošto je imao devet asistencija. U timu Atlante najefikasniji je bio Kent Bazemor sa 18 poena.

Njujork je relativno lako došao do trijumfa protiv Bruklina od 115:96. Tim Hardavej je ubacio 25 poena uz četiri skoka i osam asistencija.

Tabela:

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve