Nova vest
Košarka

Nedelja, 28.10.2018.

10:00

Novicki: Lebron može da stigne Džabara

Košarkaš Dalasa Dirk Novicki pohvalio je zvezdu Lejkersa Lebrona Džejmsa i poručio da može da postane najbolji strelac NBA svih vremena.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Novicki: Lebron može da stigne Džabara
Photo by Ronald Martinez/Getty Images

Tu zlatnu poziciju drži Karim Abdul Džabar, koji je u karijeri postigao 38.387 poena. Džejms je u meču u San Antoniju sa 35 poena prestigao Novickog na šestom mestu i ima 31.188 poena.

"Ako ostane zdrav i po tome kako izgleda i kako se kreće, mislim da ima šansu da prestigne Džabara. Njegove brojke su neverovatne. Nemam utisak da usporava. Stvari koje je radio u proteklih 15 godina su neverovatne. Ako tako nastavi, Karimov rekord je u opasnosti", poručio je Novicki.

Nemac je priznao da njegov odnos sa Lebronom ne ide dalje od povremene razmene nekoliko rečenica po završetku utakmice, ali ističe da postoji uzajamni respekt.

"Pretpostavljam da do njega dođu reči koje izgovorim o njemu, on je ipak jedan od najboljih košarkaša svih vremena. Međusobno se poštujemo. Svaki put kada se vidimo, pozdravimo se, čestitamo na učinku i idemo dalje. Takav odnos imam sa većinom momaka, podrav i uzajamno poštovanje. Ali biti samo spomenut u društvu takvih igrača je velika čast", kaže Novicki.

Pred Lebronom Džejmsom je sada veliki zadatak da uđe u Top 5. Prvi na redu za "preskakanje" je legendarni Vilt Čemberlejn koji je postigao 31.419 poena. Između Džabara i njega su imena poput Karla Malouna, Kobija Brajanta, Majkla Džordana i Vilta Čemberlejna. Orgoman izazov i izuzetno težak zadatak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve