Nova vest
Košarka

Sreda, 29.08.2018.

18:18

Nema više pravila – NBA igrači u svim bojama na terenu

Prvi put u istoriji NBA lige igrači će moći da nose patike kombinacije bilo kojih boja tokom utakmica u sezoni.

Izvor: LN

Autor: LN

Nema više pravila – NBA igrači u svim bojama na terenu
Photo by Mike Lawrie/Getty Images

Ovo pravilo je doneseno zbog višegodišnjeg napora NBA da igračima omogući da se slobodno izražavaju.

Proizvođač sportkse opreme Najki je prošle sezone, prve u kojoj su proizvodili dresove za svih 30 timova, u svoje kolekcije dodao dresove koje su sami timovi osmislili, a mnogi su se poprilično dopali javnosti.

Tokom svoje istorije u NBA su uglavnom postojale restrikcije što se tiče boje obuće. Dosta dugo igrači su bili limitirani na patike koje su morali biti 51 odsto ili bele ili crne, sa "trunkom" boje svoje ekipe.

Jedan od najupečatljivih primera rigoroznih pravila desio se tokom sezone 1984/85 kada je Majkl Džordan dobio zabranu da nosi svoje crno-crvene "Air Jordan 1" patike.

Kontrast toga se desio prošle godine kada je Lebron Džejms nosio 51 različitu verziju svog "Nike Lebron 15" modela.

Restrikcije će i dalje postojati, a odnosiće se na neke reklamne materijale koje će liga morati da odobri. NBA liga će pratiti sve patike koje igrači budu hteli da obuju, i i dalje će imati pravo da zabrani neke dizajne koji ne budu u skladu sa njihovim pravilima, ali će igrači imati mnogo više slobode.

Najveća promena će doći oko boja, a svi znamo koliko neki NBA igrači umeju da budu kreativni. Očekujte sve boje i njihove kombinacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve