Nova vest
Košarka

Petak, 27.04.2018.

18:06

Nurkić bi da ostane u Portlandu, mogući problem je plata

Centar Portland Trejlblejzersa Jusuf Nurkić želi da ostane, ali njegov ostanak u timu sa kojim je došao do prvog kola plej-ofa nije siguran.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Nurkić bi da ostane u Portlandu, mogući problem je plata
Foto: Getty images

Nurkić ove sezone postaje ograničeno slobdan agent i Portland će moći da izjednači ponude drugih timova i tako ga zadrži.

U suprotnom, "Bosanska zver" će posle nešto manje od godinu i po dana da menja i treći klub. Mnogo toga zavisi i od visine plate prilikom obnove ugovora.

"Nije tajna da želim da ostanem ovde, ali ja ne kontrolišem sve stvari. Srećan sam ovde, a agenti i ljudi u Portlandu moraju da urade ostatak posla", rekao je nedavno Nurkić za američke medije.

Ako zahtev bude između 15 i 20 miliona dolara godišnje, gotovo je izvesno da će Nurkić otići. On je prosečno ove sezone imao 14.3 poena i devet skokova.

Portland je stigao do plej-ofa zapadne konferencije kao trećeplasirana ekipa iza Hjustona i Golden Stejta, ali je šestoplasirani Nju Orleans "počistio" Blejzerse već na startu sa 4-0.

Nurkić je u Trejlblejzerse došao iz Denver Nagetsa koji su ga "otpisali" jer su odlučili da tim "kroje" po meri Nikole Jokića, koji se u međuvremenu profilisao kao zvezda ekipe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve