Nova vest
Košarka

Petak, 27.04.2018.

08:10

Moćni Janis srušio Seltikse – Baksi izjednačili na 3-3!

Košarkaši Milvokija izjednačili su u seriji protiv Bostona na 3-3, posle pobede pred domaćom publikom 97:86 u šestom meču prve runde Istoka.

Izvor: B92

Autor:B92

Moćni Janis srušio Seltikse – Baksi izjednačili na 3-3!
AP Photo/Morry Gash

Baksi su inicijativu preuzeli sredinom druge četvrtine i od tada nijednom nisu ispustili prednost, pa će se tako igrati sedmi, odlučujući, meč u Bostonu.

Seltiksi su pokušali da se vrate početkom poslednje deonice (80:78), ali je Milvoki predvođen Janisom Adetokumbom odbio ovaj nalet.

"Greek freak" predvodio je Bakse do trećeg trijumfa u seriji, pošto je meč završio sa 31 poenom (13/23), 14 skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte.

Pomoć je imao od Krisa Midltona i Malkolma Brogdona koji su ubacili po 16 poena, dok je solidan doprinos s klupe dao i Džabari Parker (9 poena i 11 skokova).

U ekipi Breda Stivensa najefikasniji bio je 'ruki' Džejson Tejtum sa 22 poena, tri skoka i asistencije, dok su dvocifreni još bili Rozir (16p, 7sk, 5as), Džejlen Braun (14p), Markus Moris (14p) i Al Horford (10p i 10sk).

Sedmi odlučujući meč na programu je noći između subote i nedelje, a pobednik ovog duela u polufinalu istočne konferencije igraće protiv Filadelfije 76ersa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve