Džejms: Za NCAA nema leka, svi znaju da je korumpirana

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena Lebron Džejms sumnja da se situacija u koruptivnom sistemu koledž košarke u Americi može popraviti.

MLJIzvor: B92
Podeli
Getty images
Getty images

SAD potresaju afere u kojima je otkriveno kako su koledži plaćali mladim košarkašima da zaigraju kod njih, plaćajući im desetine hiljada dolara.

Sam Džejms se ogradio od čitave situacije jer nikada nije ni pohađao koledž.

"Ne znam da li uopšte ima leka za NCAA. Mislim da nema. To se dešava mnogo, mnogo godina i ne znam kako to možemo da popravimo", rekao je Džejms, prenosi ESPN.

On je 2003. direktno iz srednje škole otišao u NBA jer tada nije bilo "one and done" (godinu dana i gotovo) pravila u ligi.

"Ne mogu da pričam mnogo o tome. Moja mama i ja smo bili siromašni i od mene su svi očekivali da odem na koledž, a ne da odem u NBA? Nismo nameravali da dugo budemo siromašni, to mogu da vam kažem. To je činjenica", dodao je "Kralj".

Džejms kaže da su svi svesni onoga šta se dešava u NCAA i da bi trebalo organizovati sistem poput "farmi" za igrače.

"Nisam fan NCAA, volim da gledam 'martovsko ludilo'. Mislim da je to sjajno. Ne podržavam to kako klinci ne dobijaju ništa od toga. Imam dva momka koja idu u tom smeru i odlučićemo u porodici šta ćemo. Ali znam da NBA mora da nađe način da organizuje lige za mlađe igrače tako da, ako se mlađim igračima ne ide na koledž, da postoji alternativa ovde i da ne moraju da brinu o odlasku preko okeana. To moramo da organizujemo. Ali klince stalno plaćaju i to nije ništa novo. Svi ste videli film 'Blue chips'. To je stvarni film, NCAA je korumpirana, znamo to, žao mi je što će to otići u novine, ali je korumpirana", rekao je Džejms.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 38 sledeca idi na stranu