Nova vest
Košarka

Petak, 29.12.2017.

18:52

Vol: Protiv lošijih ekipa igramo za statistiku

Plejmejker Vašington Vizardsa Džon Vol i bek Bredli Bil kažu da Vizardsi igraju sebično i da zbog toga gube od slabijih ekipa.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Vol: Protiv lošijih ekipa igramo za statistiku
Getty images

"Čarobnjaci" imaju skor 19-16, ali su deset puta gubili od slabijih timova poput Bruklina, Dalasa, Lejkersa, Finiksa.

Poslednja u nizu partija kada se nije videla timska igra su upravo Hoksi i poslednja četvrtina protiv njih.

"Pričamo o tome. Kažemo da kada igramo protiv timova koji su ispod 50% pobeda ili nisu neki od moćnih timova izlazimo tamo i kao da igramo za statistiku. Jednostavno je. Mi to vidimo. Mislim da vide i svi ostali kada igramo", rekao je Vol za Vašington post.

Vol dodaje da se to ne skriva u svlačionici i naglašava da se to mora promeniti. Iako im startni plej često ima dabl-dabl poenima i asistencijama, Vizardsi su ove sezone među timovima koji najmanje dodaju loptu u toku meča. Toga je svestan i Bil.

"Ponekad moramo više da dodajemo. Uključujem tu i sebe. Nekad šutiramo posle prvog dodavanja ili bez dodavanja. Dva ili tri pasa na jednoj strani parketa nasuprot kretanju na drugoj. Timovi će da gomilaju čuvare na meni i Džonu. Moramo bolje da kreiramo, da loptu spuštamo i krećemo je", rekao je Bil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve