Nova vest
Košarka

Petak, 29.12.2017.

16:30

Belineli: Prvi put na turniru i sačeka te Lebron

Krilni košarkaš Italije Marko Belineli priseća se prvog turnira koji je igrao sa reprezentacijom kada je igrao protiv SAD sa Lebronom Džejmsom i Dvejnom Vejdom.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Belineli: Prvi put na turniru i sačeka te Lebron
Getty images

Za nacionalni tim igra od svoje 15. godine, ali jedno od najzanimljivijih iskustava je doživeo na Svetskom prvenstvu u Japanu.

"Jedno lepo sećanje je bilo kad sam igrao svoju prvu utakmicu protiv SAD sa Lebronom Džejmson, Dvejnom Vejdom i ostalima. Bio sam baš nervozan. Izgubili smo utakmicu, ali sam ja odigrao dobru utakmicu. Mislim da sam ubacio 20 ili 25 poena Lebronu Džejmsu to je sigurno bilo jedno dobro sećanje za mene", kaže Belineli za sajt FIBA.

Belineli desetak godina ne igra u Italiji jer je još daleke 2007. otišao u NBA, a u svojoj 11. sezoni igra za Atlanta Hokse.

Sada ga čeka povratak na italijansko tlo gde "Azuri" igraju kvalifikacije za Mundobasket 2019. godine u Kini.

"Kada igrate u Italiji sa svojim prijateljima, to je odlična prilika da ostanete u kontaktu sa svojim ljudima, posebno za one kao što sam ja, ali i za druge igrače koji ne igraju u Italiji. Mogućnost da ostanemo u Italiji tokom leta je dobra stvar. Ponosim se što sam Italijan", kaže Belineli koji će propustiti februarski prozor, ali sa Italijom nastavlja kvalifikacije u junu protiv Hrvatske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve