Nova vest
Košarka

Utorak, 28.11.2017.

08:15

Drejmond je zapamtio Bogdana (VIDEO)

Bogdan Bogdanović zahvalio se saigračima što su mu dozvolili da donese pobedi Sakramento Kingsima protiv Golden Stejt Voriorsa (110:106).

Izvor: AK

Autor: AK

Drejmond je zapamtio Bogdana (VIDEO)
Foto: Tanjug/Ben Margot

Bogdanović je pogodio preko Drejmond Grina 12,6 sekudi pre kraja za 108:106, a potom uhvatio loptu nakon promašaja Kleja Tompsona i izborio slobodna bacanja kojim je "overio" trijumf Kingsa u Ouklendu.

"Celog života sam imao samopouzdanje na šutevima za pobedu, nema razloga da se uplašim vode. Sve je to ista košarka", kratko je Bogdanović objasnio američkim novinarima otkud mu hrabrost da rešava meč.

Odlučujući koš je postigao protiv najboljeg defanzivca lige Drejmond Grina.

"Koncentrisan sam na sebe, kako da što lakše poentiram, nisam obraćao pažnja na njegovu odbranu. Bio sam strpljiv, oni su počeli da menjaju odbranu, plašili su se poraza. Na kraju sam pronašao pravi trenutak i bio agresivan. Trudim se da budem spreman u svakom trenutku utakmice. Trener mi konstantno govori da budem agresivan. To je nešto na šta treba da se naviknem. Tempo igre je drugačiji nego u Evropi", dodao je srpski košarkaš.

Bogdanović je meč završio sa 12 poena (4/7 iz igre) uz tri asistencije i dva skoka za 22 minuta na parketu.

"Pobediti šampiona u ovakvoj utakmici, na jedan posed, iako su im nedostajala dvojica važnih igrača je neverovatno. Hvala saigračima što su mi dozvolili da donesem pobedu. Neće mnogo timova pobediti ovde. Svi naporno radimo i mnogo verujemo. Svakog dana se trudimo da budemo bolji. To je jedan od razloga što smo pobedili. Mi smo nov tim, mlad, svakog dana napredujemo", zaključio je Bogdanović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve