Nova vest
Košarka

Utorak, 28.03.2017.

15:55

Zabrinut i Džejms: Delikatno vreme

Krilo Klivlend Kavalirsa Lebron Džejms upotrebio je neobičnu reč kako bi opisao situaciju posle debakla od San Antonio Sparsa sa 103:74 – delikatno.

Izvor: AK

Autor: AK

Zabrinut i Džejms: Delikatno vreme
Foto: Getty images

Kavsi su drugim uzastopnim porazom spali s prvog mesta Istoka prvi put od novembra, a Lebronov stav pokazuje da je situacija u Klivlendu znatno dramatičnija nego što se mislilo, iako je šampion poražen četvrti put na šest mečeva na aktuelnoj gostujućoj turneji.

Iako je već nedeljama jasno da su Kavsi u krizi, Džejms je sve do sada ćutao svestan da sve što on kaže biće glasnije od bilo koga drugog i može biti kontraproduktivno.

"Ovo je delikatno vreme u timu. To mnogo ljudi misli, momci u svlačionici. Ne govorim to kao nešto loše. Nekoliko momaka pokazuje liderstvo, momci koji su bili nesigurni pre nego što su izneli svoje mišljenje. Naučio sam tokom sezone da postoji vreme i mesto za to. Određene situacije. Ja čekam pravi trenutak, ovo je moj", rekao je Džejms.

Džejms je primećen u intenzivnom razgovoru sa uzrujanim Kajrijem Irvingom, koji je bio razočaran svojim nastupom u ponedeljak kada je izjednačio svoj najgori poenterski učinak u karijeri (osam), nakon čega se vratio na parket posle utakmice i vežbao šut.

Lebron je često tokom karijere bio podrška mlađem saigraču, nekada "izneđu redova", nekada direktnim i javnim savetom, a ovaj put ga je zagrlio i porazgovarao.

Od Ol-star vikenda Kavsi imaju drugi najgori defanzivni učinak, nijedna ekipa nije napravila više grešaka od njih. Do kraja regularnog dela sezona Klivlend ima još devet utakmica, a ima pola pobede manje od novog lidera konferencije Boston Seltiksa.

Prvo mesto i prednost domaćeg terena na Istoku će verovatno odlučiti njihov međusobni duel 5. aprila u Masačusetsu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve