Nova vest
Košarka

Utorak, 31.01.2017.

11:11

Sudija Jute presudio: Džordan je faulirao Rasela

Veliko finale NBA lige 1998. godine jedno je od najvećih u istoriji sporta, toliko da se i danas priča o njemu.

Izvor:

Autor:

Sudija Jute presudio: Džordan je faulirao Rasela
Getty Images

Bulsi i Džezeri igrali su šestu utakmicu u Juti, Bulsi su vodili sa 3-2 u trijumfima, a ono što je Majkl Džordan uradio u poslednjim sekundama verovatno nikada neće prestati da se prepričava.

'Njegovo leteće visočanstvo' samo je nadoknadilo zaostatak gostiju u finišu, da bi se onda dogodio jedan od najupečatljivijih detalja u istoriji najjače lige sveta.

Najbolji igrač svih vremena karakterističnom fintom izbacio je Brijona Rasela i podigao se na šut, naravno – pogodio je bez 'koske'. Ostalo je nešto više od pet sekundi do kraja, Džon Stokton nije pogodio za tri, pa je tim iz Ilinoisa stigao do svoje šeste titule od postojanja franšize, treće uzastopne.

Ipak, i dalje traje dilema da li je Džordan napravio faul u napadu kada se oslobodio čuvara, rasprave košarkaških zaljubljenika su i dalje veoma česte, ali jedan sudija iz Jute nema dilemu da je Majkl napravio faul.

"Znam da neki tvrde da ga nije odgurnuo, ali većinja njih živi u Čikagu. S druge strane, posle dugog vaganja, doneo sam odluku – gurnuo ga je. Iako vi mislite da nemam ovlašćenja da donesem takvu odluku, očigledno je da niste pročitali ustav države Juta", rekao je sudija Vrhovnog suda u Juti Metju Durent uz osmeh.

Kakvo je vaše mišljenje, da li je Majkl Džordan napravio faul nad Brijonom Raselom?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

179 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve