Nova vest
Košarka

Subota, 31.12.2016.

08:10

Jokić 25p za 22 minuta, Bjelica 10

Nikola Jokić nastavio je sa odličnim partijama u NBA, Nemanja Bjelica je odigrao najbolji meč još od početka decembra, dok Boban Marjanović nije dobio šansu.

Izvor: AK

Autor: AK

Jokić 25p za 22 minuta, Bjelica 10
Foto: Getty images

Jokić je bio najefikasniji u porazu Denvera od Filadelfije 124:122 sa 25 poena (9/13) za 22 minuta na parketu.

Srpski centar je postigao prvih deset poena svog tima na utakmici, a imao je još sedam skokova i četiri asistencije.

"Dobro su šutirali trojke, ubacili su ih 16. Teško je kada protivnik dobro šutira, a mi nismo pogađali šuteve, nedostajalo nam je i malo više energije. Izgledalo je kao da nekad više žele loptu. Moramo to promeniti u budućnosti. U drugoj i trećoj četvrtini sam manje šutirao jer su drugi igrači pogađali. Embid? Dobro smo se borili", rekao je Jokić posle meča.

U dramatičnom meču u Koloradu, Jokić je omogućio Nagetsima šansu da izbore produžetak, fauliran je na šutu za tri poena u poslednjim sekundima, pogodio je prva dva, treće slobodno namerno promašio, Geri Heris je uhvatio loptu, ali nije uspeo da pogodio, skok u napadu je ostvario i Kenet Farid, ali dok je on šutirao vreme je već bilo isteklo.

Nagetsi su pored Jokića imali još šestoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, a najbolje su ga pratili Emanuel Mudiaj sa 22 poena i pet skokova, Danilo Galinari sa 18, te Heris sa 17 poena.

Kod gostiju, koji su konačno uspeli da odigraju kvalitetno u završnici meča i slave tek treći put van svog parketa ove sezone, najbolji je bio Ersan Iljasova sa 23 poena i 13 skokova, a 23 poena ubacio je i povratnik na parket Džoel Embid. Dabl-dabl je imao i Dario Šarić sa 13 poena i 11 skokova, a imao je i pet asistencija.

Minesota je nadigrala Milvoki 116:99, a Bjelica je za 19 minuta ubacio deset poena (4/6), imao tri skoka, te po jednu asistenciju i ukradenu loptu.

Timbervulvsi imaju svetlu budućnost, što je pokazao i meč protiv Milvokija. Endru Vigins je postigao 31 poen (10/18) uz šest asistencija i pet skokova, a Karl-Entoni Tauns dodao 18 poena uz 16 uhvaćenih lopti.

Odlično su ih pratili Zek Lavin sa 24, te Šabaz Muhamed sa 22 poena, dok je Bjelica bio četvrti igrač sa dvocifrenim učinkom kod Vulvsa.

Bakse je predvodio Janis Adetokumbo sa 25 poena, sedam skokova i pet asistencija, a najveću podršku imao je u Džabariju Parkeru koji je dodao 20 poena uz šest uhvaćenih lopti.

Marjanović je sa klupe za rezerve posmatrao poraz Detroita od Atlante 105:98.

Hoksi su se revanširali Pistonsima za debakl s početka decembra (121:85). Predvodio ih je Pol Milsap sa 26 poena, šest skokova i pet asistencija, dok je 22 ubacio Kajl Korver. Denis Šruder je dodao 17 uz sedam asistencija, a Dvajt Hauard uz deset imao 15 skokova.

Svi starteri Pistonsa su imali dvocifren učinak, ali su rezervisti dodali svega 15 poena. Doduše, Van Gandi je koristio samo trojicu, a među njima nije bilo Marjanovića. Najefikasniji pojedinac tima bio je Džon Luer sa 22 poena, 20 je dodao Redži Džekson uz osam asistencija, a 15 imao Andre Dramond uz 15 skokova, ali je izgubio šest puta loptu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve