Nova vest
Košarka

Petak, 30.12.2016.

09:00

Kajri čuva Klivlend, Vestbruk bez asistencije

Kajri Irving je ponovo spasao Klivlend, dok je Oklahoma doživela debakl protiv Memfisa, u mečevima NBA lige u noći između četvrtka i petka.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Kajri čuva Klivlend, Vestbruk bez asistencije
Photo by Gregory Shamus/Getty Images

Kavalirsi su imali veliku prednost, ali su slavili u neizvesnoj završnici rezultatom 124:118, a Grizlisi su ’pojeli’ Tander sa 114:80.

Aktuelni šampion ušao je u poslednjih 12 minuta sa 18 poena prednosti, kada su Seltiksi krenuli da pogađaju u serijama i uhvatili priključak.

U finišu je Irving imao nekoliko odličnih poteza – krađa, polaganje i asistencija za Lebrona Džejmsa, a iako je dvadesetak sekundi pre kraja bilo samo pola koša razlike (119:118), domaćin je sa penala rešio pitanje pobednika.

Upravo je Irving bio najbolji pojedinac meča sa 32 poena, 5 skokova i 12 asistencija, dok su i druga dva člana „velike trojke“ upisali po dabl-dabl. Kevin Lav je dodao 30 poena i imao 15 skokova, a Džejms se zaustavio na 23 poena, 8 skokova i 11 asistencija.

Kod Seltiksa najbolji je bio Ajzea Tomas sa 31 poenom i 9 uspešnih dodavanja, ali ga je pratio jedino Ejveri Bredli koji je dodao 23.

Rasel Vestbruk nije bio na nivou iz prvog dela sezone i to je glavni razlog katastrofe Oklahome protiv Memfisa. Bio je najefikasniji u svom timu sa 21 poenom (6-19 iz igre), uz 5 skokova i bez ijedne asistencije. Međutim, završio je meč u trećoj četvrtini, dobio je dve tehničke zbog raspravljanja sa sudijama, automatski i isključujuću.

Gosti su se držali u prvoj četvrtini, ali je već na poluvremenu bilo +16 za ’Grizlije’. Domaćin se nije zaustavljao i na kraju naneo debakl protivniku. Odličan je bio Mark Gasol sa 25 poena, 8 skokova i 5 rampi, a pratili su ga Troj Denijels sa 22 i Zek Rrendolf sa poenom manje.

Zanimljivo je bilo u Šarlotu, gde su Hornetsi bili bolji od Majamija 91:82, uz odličnu partiju Kembe Vokera i 22 poena. Na drugoj strani Džoš Ričardson je postigao 20 poena, a Goran Dragić je odigrao mnogo slabije i imao učinak od 5 poena, 8 asistencija i 3 skoka.

Dalas je dobio Los Anđeles Lejkerse sa 101:89, najviše zahvaljujući odličnoj trećoj četvrtini koju je u svoju korist rešio rezultatom 31:13. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Vesli Metjuz sa 20 poena, tri više od Herisona Barnsa kojem je jedan skok falio za dabl-dabl.

Kod Jezerdžija, koje su doživele peti poraz u poslednjih šest mečeva, istakli su se Džulijus Rendl sa 18 i Nik Jang sa 17 poena.

Toronto je doživeo novi poraz, ovoga puta od Finiksa sa 99:91, dok je Juta rezultatom 100:93 nanela 23. poraz Filadelfiji u najjačoj ligi sveta

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve