Nova vest
Košarka

Četvrtak, 29.12.2016.

10:25

"Medžik" Jokić – šta ovaj dečko ne može?

Nikola Jokić opet je pokazao zašto većina stručnjaka smatra da će u skoroj budućnosti biti jedan od najboljih NBA igrača.

Izvor: AK

Autor: AK

Foto: Screenshot/YT

Srpski centar je protekle noći blistao protiv Minesota Timbervulvsa sa 16 poena, 11 asistencija i osam skokova.

"Mislim da ne postoji visoki igrač koji može da dodaje kao on, ne znam takvog. U Nikolu mi verujemo", rekao je trener Nagetsa Majk Meloun.

Jokić je delovao poput Medžika Džonsona prema mišljenju komentatora utakmice, a njegov učinak je tim više impresivan jer je igrao protiv jednog od najboljih mladih centara lige Karl-Entonija Taunsa.

"Nisam čuvao mnogo Taunsa, ali je on većunu poena postigao preko mene, pa ga nisam čuvao ni dobro. To je bila timska igra, svih pet momaka na parketu je igralo odbranu. Tako se i igra odbrana", rekao je Jokić.

Jokić je dominirao ne kao centar, već kao plejmejker Nagetsa, namestio je 11 koševa saigračima, ali običnim dodavanjima posle kojih su oni postigli trojku ili sami se izborili za poene, već spektakularnim proigravanja koja su zaluđivala rivale.

"To je nekad jedina opcija za mene. Nisam razmišljao o tome, samo sam želeo da izbegnem da mi uzmu loptu. Video sam Vilsona i dodao mu je", opisao je Jokić jedan od najboljih poteza večeri.

Od Jokićevih asistencija najviše je profitirao Geri Geris, koji je od 17 poena polovinu postigao posle direktnih proigravanja našeg reprezentativca.

"Imao je 11 asistencija? Čovek zna da dodaje. Ima sjajan osećaj za igru. Zna gde će saigrač da bude. Sjajan je igrač", rekao je Heris.

Na kraju, Jokić je objasnio novinarima i šta najviše voli da radi na terenu.

"Da pričam sa Majkom Milerom. On me uvek nasmeje", zaključio je 21-godšnji Srbin.

Trenutno se na sajtu NBA lige biraju igrači za Ol-star vikend. Dileme nema #VoteJokic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve