Nova vest
Košarka

Četvrtak, 29.12.2016.

08:05

Jokić skoro tripl-dabl, Bjelica 0/5, Bobi 3+3

Protekle noći okršaj u NBA ligi imala su dvojica srpskih košarkaša u kojem je Nikola Jokić zasenio starijeg kolegu iz reprezentacije Nemanju Bjelicu.

Izvor: AK

Autor: AK

Jokić skoro tripl-dabl, Bjelica 0/5, Bobi 3+3
Foto: Getty images

U pobedi Denvera nad Minesotom 105:103, Jokić je kao startni centar bio na korak od tripl-dabla sa 16 poena, 11 asistencija i osam skokova, uz jednu blokadu, za 34 minuta.

S druge strane, Bjelica je promašio svih pet pokušaja iz igre (0/2 za tri), te imao pet skokova i dva proigravanja za 18 minuta na parketu.

Najefikasniji u ekipi Nagetsa bio je Danilo Galinari sa 18 poena uz pet skokova, Vilson Čendler je dodao 17 poena uz sedam uhvaćenih lopti, a Emanuel Mudiaj postigao 15 poena i imao pet asistencija.

U redovima Timbervulvsa Endru Vigins je postigao 25 poena, 20 je dodao Đorđi Dijeng, 18 Riki Rubio uz osam skokova, sedam asistencija i četiri ukradene lopte, dok je Karl-Entoni Tauns imao tripl-dabl sa 15 poena, 11 skokova i deset asistencija.

Protekle noći je nastupio i treći Srbin u NBA ligi, Boban Marjanović je imao po tri poena i skoka za četiri minuta na parkeru u porazu Detroita od Milvokija 119:94.

Bakse su do pobede nosili Džabari Parker sa 31 poenom, devet skokova i sedam asistencija, te Janis Adetokumbo sa 23 poena i osam asistencija, a dobro ih je pratio Greg Monro sa 14 poena, šest proigravanja i pet uhvaćenih lopti.

Kod Pistonsa su se istakli Tobajas Heris sa 23 poena i 12 skokova, Andre Dramond sa 16 poena i devet uhvaćenih lopti, Redži Džekson sa 14 poena i šest asistencija, te Markus Moris sa 11 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve