Nova vest
Košarka

Sreda, 28.12.2016.

08:11

Vestbrukov 15. tripl-dabl, tuča u Teksasu

Novi tripl-dabl Rasela Vestbruka, čak osam tehničkih grešaka u jednom od teksaških derbija, te trojka Džoa Inglesa za pobedu Jute, obeležili su noć u NBA ligi.

Izvor: AK

Autor: AK

Vestbrukov 15. tripl-dabl, tuča u Teksasu
Foto: Getty images

Vestbruk je postigao 29 poena uz 17 skokova i 11 asistencija u pobedi Oklahoma Sitija nad Majamijem 106:94.

Hjuston je savladao Dalas 123:107 u meču koji je zamalo prerastao u tuču, Juta je pomenutim košem Australijanca savladala Los Anđeles Lejkerse 102:100, dok je Boston drugi put ove nedelje nadigrao Memfis – 113:103.

Nije novi tripl-dabl ono čime je Vestbruk oduševio na Floridi, već njegova bezrezervna borba za svaku loptu do poslednjeg trenutka meča. Čak i u samoj završnici utakmice kada je ona već bila rešena, plej Tandera se bacao za izgubljenom loptom i imao više defanzivnih skokova nego cela petorka rivala.

"On se bori do kraja. Njemu je svaki posed lopte najvažniji na meču. Velika lekcija od nekoga ko konstantno ističe svoju želju za pobedom. Ono što potpuno definiše veličinu jednog igrača je konzistentnost, a to uvek možete očekivati od njega", rekao je trener Hita Erik Spoelstra.

Vestbruka su protiv Majamija najbolje pratili centri Enes Kanter sa 19 i Stiven Adams sa 15 poena uz po osam skokova, dok je 14 ubacio Aleks Abrines.

U redovima Hita istakao se Džoš Ričardson sa 22 poena i pet skokova, 16 je postigao Džejms Džonson, 15 Tajler Džonson, dok je 12 uz osam skokova imao Hasan Vajtsajd.

Džejms Harden postigao je 34 poena uz 11 asistencija iako nije igrao poslednju četvrtinu u ubedljivoj pobedi Hjustona u Dalasu.
Bek Rokitsa je bio samo jedan u nizu koji je dobio tehničku na ovom meču. Hardena je iznervirao jak faul Endrua Boguta sredinom druge četvrtine krajem serije 16:0 za goste kojom je Hjuston izjednačio rezultat na 37:37.

"Saplitali su nas, ni igrači ni treneri nisu bili profesionalci, nisu pokazali nikakvo poštovanje. Ne znam šta je njihov problem, ali mislim da nas je naterao da odigramo bolje. Pokušali su sa jeftinim udarcima i samo nas probudili, nakon čega je sve bilo rešeno", rekao je Harden.

Krilo Rokitsa Trevor Ariza je izbačen iz igre zbog druge tehničke posle treće četvrtine, kada su sodije svirale čak pet, a posle utakmice je čekao ispred svlačionice centra Meveriksa Salaha Mejrija. Obezbeđenje je moralo da se potrudi da dvojica igrača ne dođu u kontakt.

"Ovo nije bila košarka, ovo je loše. Dva tima igraju četiri puta po sezoni, imali smo bitke i u prošlosti. Moramo biti bolji od ovoga. Imali smo priliku da sve kanališemo u košarku, ali nismo to uradili", rekla je bek Dalasa Vesli Metjuz.

Hardena su pratili Rajan Anderson sa 22 poena, Erik Gordon sa 13, te Nene Ilario sa 12 uz osam skokova, dok je Mevse predvodio Harison Barns sa 21 poenom, dok je Metjuz ubacio 19, a Dirk Novicki dodao sedam.

Posle tri uzastopna poraza Juta je slavila, i to u Stejpls centru. Ingles je pogodio trojku 21,6 sekundi pre kraja, a Deanđelo Rasel je poslao "erbol" u pokušaju da spasi Lejkerse.

Džez je predvodio Gordon Hejvord sa 31 poenom i devet skokova, dabl-dabl je zabeležio Rudi Gober sa 12 poena i 11 uhvaćenih lopti, ali je imao i šest izgubljenih, dok je 13 poena ubacio junak Ingles.

U redovima Lejkersa najefikasniji je bio Džulijus Rendl sa 25 poena i 12 skokova, 22 je dodao Lu Vilijams, a Rasel svega četiri promašivši devet od 11 šuteva iz igre.

Seltiksi su bili skoro perfektni sa penala i dominantni u skoku za šestu pobedu u poslednjih sedam mečeva. U novoj pobedi nad Grizlisima ove sedmice predvodio ih je Ejveri Bredli sa 23 poena i sedam skokova, 21 je dodao Ajzea Tomas uz sedam asistencija, dok je 17 postigao Džae Krauder.

U ekipi Memfisa istakli su se Mark Gasol sa 26 poena i devet proigravanja, Toni Alen sa 17 uz osam skokova, dok je dabl-dabl ostvario Zek Rendolf sa 16 poena i deset skokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve