Nova vest
Košarka

Četvrtak, 27.10.2016.

08:28

Dejvis istorijski, ali nedovoljno, Srbi nezapaženi

U noći između srede i četvrtka odigrano je deset mečeva u NBA ligi, a a Detroit Bobana Marjanovića ubedljivo je poražen od Toronta 109:91.

Izvor: MN

Autor: MN

Dejvis istorijski, ali nedovoljno, Srbi nezapaženi
Getty Images

Srpski košarkaš na terenu je proveo pet minuta i za to vreme imao po skok i ukradenu loptu, napravio dve lične greške i promašio jedan pokušaj za dva poena.

Toronto je kontrolisao igru od početka do kraja meča, briljirao je Derozan sa 40 poena, 21 je postigao u trećoj četvrtin, a nijedan u poslednjoj, Valančunas je imao dabl-dabl učinak od 32 poena i 11 skokova

Haris je poraženom timu bio najefikasniji sa 22 poena, dok je Moris dodao 17.

Minesota je poražena od Memfisa 102:98, Nemanja Bjelica nije imao zapažen učinak, igrao je 15 i po minuta, ubacio tri poena, uz jedan skok. Minesota je bolje počela meč, ali je ipak najzaslužniji za preokret i pobedu Memfisa bio trio Konli, koji je zabeležio 24 poena, Rendolf, koji je dodao 19, uz 11 skokova i Gasol koji ih je pratio sa 18.

Denver Nikole Jokića slavio je protiv Nju Orleansa 107:102. Mladi srpski košarkaš je na terenu proveo 21 minut, imao je pet poena, sedam skokova i dve asistencije.

Neverovatnu statistiku imao je Entoni Dejvis, postigao je 50 poena , imao pet asistencija, 16 skokova, sedam ukradenih lopti i četiri blockade, ali to nije bilo dovoljno da se savaldaju Nagetsi. Saigrači nisu ga ispratili, Frejzer je zabeležio 15 poena, a Mur 10. Dejvis je prvi igrač koji je još od 1973. godine na jednom meču ubacio najmanje 45 poena, uz 15 skokova, pet asistencija i ukradenih lopti.

U pobedničkom timu Nurkić je odigrao odličnu partiju zabeleživši 23 poena i devet skokova, ka oi Barton koji je imao poen manje.

Košarkaši Oklahome pobedili su Filadelfiju sa 103:97. Najbolji u pobedničkom timu bio je Rasel Vestbruk sa 32 poena i 12 skokova, a jedna asistencija nedostajala mu je za tripl-dabl učinak, Enes Karter je dodao 17, a Stiven Adams poen manje. U redovima Filadelfije najefikasniji je bio Džoel Embid sa 20 poena.

Indijana je posle produžetka slavila protiv Dalasa sa 130:121. Tarner postigao je 30 poena i upisao 16 skokova čime je izjednačio svoj rekord po broju uhvaćenih lopti, Džordž je ubacio 25, a Tig 20 u pobedničkom timu. U redovima Dalasa najefikasniji je bio Deron Vilijams sa 25 poena, dok su Džej Džej Barea i Dirk Novicki postigli po 22.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve