Nova vest
Košarka

Petak, 24.06.2016.

11:04

Ibaka u Orlandu, Oladipo i Iljasova u Oklahomi

Doskorašnji košarkaš Oklahoma Siti Tandera Serž Ibaka postao je novi igrač Orlando Medžika, posle velikog trejda dve franšize.

Izvor: VA

Autor: VA

Ibaka u Orlandu, Oladipo i Iljasova u Oklahomi
gettyimages

Ibaka je otišao put Floride, a sa druge strane u Oklahomu su došli Viktor Oladipo, Ersan Iljasova i 11. pik ovogodišnjeg drafta Domantas Sabonis, sin čuvenog Arvidasa Sabonisa.

Generalni menadžer Orlanda Rob Henigen zvanično je poželeo dobrodošlicu Ibaki i oprostio se od doskorašnjih igrača Medžika.

"Serž je mladi veteran koji donosi neverovatnu atletsku snagu i čvrstinu u naš tim. Njegova predanost i iskustvo igranja u plejofu doneće novo bogatstvo našem timu. Zahvalni smo Viktoru za sav njegov doprinos, kako na terenu tako i u zajednici. Njemu i Ersanu želimo sve najbollje u nastavku karijere", izjavio je Henigen.

Ibaka je 2012. potpisao ugovor vredan 48 miliona dolara, prema kome mu naredne sezone pripada 12.25, što je dobra vest za Tandere kojima će oslobađanje 'seleri kepa' omogućiti da privole Kevina Durenta da ostane u Oklahomi.

Durent će gotovo sigurno potpisati dvogodišnji ugovor sa Tanderima, sa opcijom da nakon naredne sezone bude slobodan agent, što će mu omogućiti da potpiše maksimalan ugovor sa nekom od ekipa. 'Seleri kep' će tako u sezoni 2017/2018 biti još veći.

Protekle sezone u dresu Tandera Ibaka je beležio 12.6 poena 6.8 skokova i 1.9 blokada po meču, što su njegove najslabije brojke u poslednje četiri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve