Nova vest
Košarka

Petak, 24.06.2016.

09:44

Draft: Nerešeno – Mega Leks vs Kentaki 3:3

Prethodne noći u Barklis centru u Njujorku održan je NBA draft 2016, veče su obeležili prvi pik Ben Simons, jedan veliki trejd, ali i igrači našeg Mega Leksa.

Izvor:

Autor:

Draft: Nerešeno – Mega Leks vs Kentaki 3:3
Beta/AP

Brucoš Univerziteta LSU će karijeru započeti u Filadelfija 76ersima, Drugi pik je Brendon Ingram, nisko krilo sa Djuka koji će u Lejkerse, Dželejn Braun ide u Seltikse, Dragan Bender u Finiks, a prvih pet je kompletirao plejmejker Kris Dan, koga su izabrali Vulvsi.

Čast Srbije ove godine branio je potencijalni reprezentativac Srbije Rade Zagoorac, koga su kao 35. pika u drugoj rundi izabrali Boston Seltiksi, ali su ga na kraju u sklopu dogovora sa Grizlisima prosledili u Memfis.

Ostaje da se vidi da li će momak iz redova abaligaša iz Sremske Mitrovice odlučiti da već ovog leta pređe u najjaču ligu sveta, a društvo bi mogli da mu prave saigrači iz Mege Timoti Luvalu, koga su kao 24. pika u prvoj rundi izabrali 76ersi, kao i Ivica Zubac – 32. pik Los Anđeles Lejkersa.

Jedan od najpoznatijih svetskih menadžera, predsednik kluba navijača Mega Leksa Miško Ražnatović kratko je tvitnuo posle okončanja drafta – "Kentaki vs Mega Leks 3-3" – aludirajući da 'njegov' tim ima isti broj igrača na draftu kao i univerzitet koji je izrodio Peta Rajlija, Tonija Delka, Tajšona Prinsa, Džona Vola, Entonija Dejvisa, Demarkusa Kazinsa...

S druge strane, Bogdan Bogdanović saopštio je pre nekoliko dana da će ostati u Fenerbahčeu još jednu sezonu, odbivši gotovo sedam miliona dolara od Finiks Sansa za trogodišnji ugovor, a videćemo da li će se nešto promeniti posle odluke Vlada Divca, generalnog menadžera Kingsa, koji je u sklopu trejda doneo Sakramentu prava na srpskog beka.

Za kraj, svakako najzvučniji posao uradili Oklahoma Siti Tander i Orlando Medžik – Serž Ibaka posle osam sezona napušta Tandere, dok se iz Kalifornije sele Viktor Oladipo, Ersan Iljasova i Domantas Sabonis, koga je izabrao kao 11. pika prve runde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve