Nova vest
Košarka

Sreda, 27.04.2016.

13:39

U kakvom su stanju Voriorsi bez Karija?

Krilni centar Golden Stejta Drejmond Grin kaže da tim veruje u sebe uprkos povredi Stefa Karija.

Izvor: SO

Autor: SO

U kakvom su stanju Voriorsi bez Karija?
Getty Images

“I dalje smo puni samopouzdanja. Ako bih rekao da je nivo samopouzdanja isti kao sa Karijem, lagao bih. Sa njime je ono izvan svih granica, ali i bez njega je visoko, i dalje verujemo u sebe i verujemo da pobeđujemo. Biće sve u redu dok se on ne vrati“, rekao je Grin.

Kari je povredio koleno i odsustvovaće najmanje dve nedelje.

“Sjajna stvar za Stefa jeste što posmatra stvari u perspektivi i zna šta je važno. Njegovo zdravlje je ekstremno važno i, gledajući širu sliku, srećan jer, zdrav je, ima divnu ženu i decu. Verovatno će se za nekoliko nedelja vratiti košarci, ovo je samo mala prepreka na putu“, kaže trener Voriorsa Stiv Ker.

Voriorsi vode protiv Rokitsa sa 3-1 u pobedama u prvoj rundi plej-ofa, a Kari će sigurno biti odustan i u četiri utakmice druge runde, gde bi branioca titule čekali Klipersi ili Portland.

Kari se povredio u završnici poluvremena četvrtog meča sa Hjustonom, a posle toga je Golden Stejt dao osam trojki u trećem periodu i prelomio meč.

“Bio je to alarm za nas. Svi smo videli koliko je emotivan Stef bio, a to nismo viđali ranije. Znamo da je sjajan momak i bilo nam je teško da ga vidimo tužnog, ali biće sve u redu. Rekli smo sebi: ’Nema šanse da izgubimo ovu utakmicu, igraćemo za njega najbolje što možemo“, rekao je centar Mariz Spejts.

Jedan od momaka koji će poneti veći teret u odsustvu Karija jeste Šon Livingston.

“Moram da budem agresivan i odlučan, da nalazim ’mismečeve’ i da teram protivničku odbranu da se menja i prilagođava. Moraću i da poentiram i da stvaram prostor za saigrače, sada smo koncentrisaniji na detalje“, kazao je Livingston.

Dubina tima jeste ono čime se Voriorsi diče i sada je vreme da to i pokažu.

“Osećamo se dobro jer smo imali i ranije slična iskustva, tokom regularne sezone, a i u ovoj seriji. Moramo da nastavimo da igramo kao u drugom poluvremenu četvrtog meča“, zaključio je Herison Barns.

Peti meč serije Golden Stejt – Hjuston igra se u sredu u Oklendu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve