Nova vest
Košarka

Utorak, 29.12.2015.

15:55

Džordan Brajantu: Imaš moj broj...

Majkl Džordan, najbolji igrač svih vremena, obratio se video porukom preko video-bima Kobiju Brajantu kako bi mu čestitao na svemu što je uradio za košarku.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP

Jedan od najboljih bekova u istoriji lige igra svoju poslednju sezonu u NBA ligi, pošto je odlučio da mu 20. bude oproštajna u profesionalnoj karijeri.

Džordan je, pre meča njegovih Šarlot Hornetsa i Los Anđeles Lejkersa, rekao da se divi Brajantu, koga doživljava kao mlađeg brata, zbog svega što je uradio u karijeri i podsetio sve ljubitelje košarke da su upravo Hornetsi bili ti koji su izabrali Kobija na draftu pre dve decenije.

"Pre svega, drago mi je da si ovde večeras s nama. Želim da ti čestitam na neverovatnoj karijeri. Kada pogledam unazad, na trenutak kada smo po prvi put zaigrali jedan protiv drugog, video sam neverovatnu želju za nadmetanjem u tvojim očima, iako tvoje znanje u tom momentu nije bilo na tom nivou. Taj trenutak je bio nadahnuće i za mene samog", rekao je MJ u video poruci.

'Njegovo leteće visočanstvo' podsetilo je navijače da su upravo Hornetsi bili tim koji je, kao 13. pika prve runde, 1996. godine draftovao Kobija, ali je njegova sudbina bila određena dan pre samog drafta.

Arn Telem, Kobijev agent u to vreme, otkrio je kasnije da je bilo 'nemoguće' da Brajant zaigra za Hornetse, da bi Bil Branč, glavni skaut ekipe iz Šarlota, dogovorio trejd pikova sa Los Anđeles Lejkersima, istakavši posle određenog vremena da 'Crna mamba' nije ni bila u planovima njegovog tima.

'Jezeržije' su čekale poslednji momenta, pet minuta pre roka rekli su Hornetsima da izaberu Brajanta, a u Šarlot poslali Vlada Divca.

"Veoma sam srećan što imam priliku da ti ostavim ovu poruku i kažem ti da smo veoma ponosni na sve što si postigao tokom godina. Ipak, ono što većina ljudi ne zna je da su upravo Šarlot Hornetsi bili ti koji su te trejdovali, pa je to ono što nas povezuje s tobom. Oduvek sam se osećao kao tvoj startiji brat, a tebe sam dožavljivao kao mog mlađeg brata. Još jednom ti čestitam, a ne sumnjam da ćeš i u tvom narednom koraku, u karijeri koja tek čeka, pronaći način da usmeriš taj svoj žar za nadmetanjem, pošto si sličan meni. Želim da čestititam i Venesi (prim. aut. gospođa Brajant) i tvojim devojčicama", dodao je Džordan, "Mnogo si učinio za samu košarku, bio si od velike pomoći NBA ligi... Promovisao si je, a verujem da imaš i ogroman broj navijača širom sveta. Ja sam takođe jedan od njih, obožavam da te gledam kako igraš, i presrećan sam zbog svega što si postigao u igri. Jedva čekam da vidim šta ćeš sledeće uraditi, a ako ti trebam – znaš moj broj, ostanimo u kontaktu. Želim ti sve najbolje, odigraj dobru utakmicu večeras, ali ne previše. Ostani zdrav, a, kao što sam ti rekao nedavno, ovo ti je poslednja godina – uživaj. Dan za danom, uživaj u svemu i radujem se tvom narednom potezu. Srećno".

Treći najbolji strelac u istoriji lige imao je veče za pamćenje u 'Warner Cable Areni', još jedno u nizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve