Nova vest
Košarka

Petak, 17.07.2015.

09:43

Džoš Smit pojačava Kliperse

Iskusni krilni centar Džoš Smit novo je pojačanje Los Anđeles Klipersa, prenosi ESPN.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Getty images

Jedanaestogodišnji NBA veteran je prošle sezone bio jedan od najzaslužnijih za pobedu Hjuston Rokitsa upravo nad Klipersima, u drugoj rundi plej-ofa.

Smit je prosečno beležio 12,4 poena uz 6,4 skokova i 3,3 asistencije za Teksašane, a u Los Anđelesu će igrati za veteranski minimum od 1,5 miliona dolara.

Njega su prošlog decembra otpustili Detroit Pistonsi, a dolazak u Hjuston kako bi igrao sa prijateljem iz detinjstva Dvajtom Hauardom se ispostavio kao odličan korak.

Smit je na 35 od 48 utakmica kao rezervista imao dvocifren učinak, a na četiri meča je imao i više od 20 poena. Još veći uticaj na igru Rokitsa imao je u plej-ofu, posebno u pomenutom polufinalu Zapada protiv Klipersa.

Kada su Rokitsi gubili 3-1 u seriji, Smit je postao starter, te sa Korijem Bruerom kombinovao 29 poena u četvrtom periodu šestog meča za povratak Hjustona iz deficita od 19 poena.

Kevin Mekhejl je dao potpunu slobodu Smitu u Hjustonu, koju nije imao u Detroitu, forsirao ga je i da šutira za tri poena, a sličnu ulogu očekuje i u Klipersima, koje je izabrao pre svega zbog šanse da se bori za titulu.

Smit je tokom karijere igrao još za Atlanta Hokse, a prosek tokom 11 godina u NBA ligi mu je 15,1 poena, 7,7 skokova, 3,2 asistencija, 2 blokade i 1,3 ukradene lopte po meču.

On je 25. igrač u istoriji NBA lige koji je skupio više od 10.000 poena, 5.000 skokova, 2.000 asistencija i 1.000 blokada.

Pre Smita, Klipersi su doveli još jednog veterana, Pola Pirsa, te dali maksimalan ugovor Deandreu Džordanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve