Nova vest
Košarka

Subota, 23.08.2014.

21:29

Lav će nositi nulu u Klivlendu

Novi košarkaš Klivlend Kavalirsa Kevin Lav najverovatnije će nositi broj 0 na dresu, prenose američki mediji.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

U petak je stigla potvrda da će se Lav preseliti iz Minesote u Klivlen, u sklopu razmene tri tima.

Američki košarkaš, koji je zbog neregulisanog klupskog statusa odbio da igra za nacionalni tim na Mundobasketu, u Minesoti je nosio dres sa brojem 42.

Ovoga puta, odlučio se za nulu, ali takva informacija treba tek da bude potvrđena u narednim danima.

Kako je preneo ESPN, Minesota Timbervulvsi postigli su dogovor po kojem će dobiti prvog pika sa ovogodišnjeg drafta Endrua Viginsa i Tadeusa Janga iz Filadelfija 76ersa, dok će Lav otići u redove Kavalirsa.

Iako su tri tima postigla dogovor, trejd ne može da bude zvaničan do 00.01 u subotu po istočnom vremenu u Sjedinjenim Državama. Razlog za to je što Vigins može da bude trejdovan tek 30 dana pošto je potpisao ugovor sa Kavalirsima, a on je to učinio 24. jula.

U redovima Timbervulvsa u Jangu vide idealnu zamenu za Lava, a za njega su spremni da se odreknu pika iz prve runde narednog drafta, kao i Luka Ričarda Mbaha a Moutea i Alekseja Šveda 76ersima. Jangu su ostale još dve godine ugovora sa Filadelfijom, a on se procenjuje na 19,4 miliona dolara.

Vulvsi već imaju verbalni dogovor oko trejda Viginsa i Entonija Beneta, prošlogodišnjeg prvog pika, uz pika iz prve runde sa narednog drafta za Lova.

76ersi su pokušali da dobiju Beneta u sklopu trejda Janga u Vulvse, ali su u Minesoti bili odlučni u nameri da ga zadrže, uprkos njegovoj razočaravajućoj sezoni u Klivlendom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve