Nova vest
Košarka

Četvrtak, 26.06.2014.

11:39

Ašik trejdovan u Nju Orleans

Hjuston Rokitsi oslobađaju prostor za LeBrona Džejmsa i Karmela Entonija, trejdovali su Omera Ašika u Nju Orleans Pelikane,

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Teksašani su za Turčina dobili pika prve runde drafta 2015. godine (ako bude između 4-19), te 1,5 miliona dolara u kešu. Ašik ulazi u poslednju godinu ugovora vrednu 15 miliona dolara.

Ašik je pre dolaska Dvajta Hauarda bio prvi centar Rokitsa sa prosekom od 10 poena i skoko 12 skokova po meču, ali je prošle sezone kao rezervista beležio tek 5,8 poena uz 7,9 skokova.

Sledeći korak Rokitsa u oslobađanju "seleri kepa" za dolazak jedno od pomenutih superstarova je trejd Džeremija Lina. On ima isti ugovor kao i Ašik, a na obojici će Hjuston da sačuva ukupno 16,5 miliona dolara za plate.

Lin, koji je u januaru i februaru 2012. zaludeo NBA igrama u dresu Niksa, protekle dve sezone je u dresu Rokitsa prosečno imao oko 13 poena i 5 asistencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve