Nova vest
Košarka

Četvrtak, 26.06.2014.

09:58

Čendler u Dalas, Kalderon u Nikse

Dalas Meveriksi i Njujork Niksi napravili su veliki trejd dan pre drafta razmenišvi šestoricu igrača.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

U centru pažnje bili su Tajson Čendler, koji se vratio u Mevse, te Hose Kalderon, koji je novi plejmejker Niksa.

Uz Čendlera u Teksas je stigao i bek Rejmond Felton, dok su novi igrači Njujorka Samjuel Delamber, Šejn Larkin i Vejn Elington, te 34. i 51. pikovi predstojećeg drafta.

Čendler je bio jedan od ključnih igrača Dalasa na putu ka prvoj titulu kluba 2011. godine. Ima 31 godinu, a preostala mu je jedna godina četvorogodišnjeg ugovora vrednog 60 miliona dolara.

Niksi će ovim trejdom uštedeti 3 miliona dolara ovog leta, ako zadrže sve igrače, a 5,2 sledećeg, kada će juriti neka velika imena.

S druge strane, Mevsi imaju oko 26,5 miliona dolara u seleri kepu, pa će prioritet ovog leta biti dovođenje superstara, a opcije su Karmelo Entoni i LeBron Džejms.

Mevsi takođe planiraju unapred, pa očekuju da će sledećeg leta moći da se bore za LaMarkusa Oldridža, Kevina Lava ili Marka Gasola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
NBA

Grešna braća Jokić VIDEO

Iako Nikola Jokić i ove sezone dominira u NBA ligi i vodi svoje Nagetse ka odbrani šampionskog prstena, prethodnog dana mediji bruje o njegovoj braći.

Sportal

10:58

5 h

U fokusu

Vidi sve