Nova vest
Košarka

Nedelja, 30.03.2014.

23:57

Pejsersi u krizi, KD 2 koraka od MJ

Indijana Pejsersi poraženi su peti put u poslednjih deset mečeva pa su ugrozili prvo mesto Istoka, dok je Kevin Durent na dva meča od rekorda Majkla Džordana.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Novi poraz Pejsersi su doživeli u Klivlendu gde su Kavalirsi slavili 90:76 i zadržali šanse da se ipak nađu u plej-ofu, prvi put od odlaska LeBrona Džejmsa.

U drugom meču nedeljnog programa Oklahoma Siti je bio ubedljiv protiv Jute sa 116:96, a Kevin Durent je sa 31 poenom vezao 38. uzastopni meč sa više od 25.

Pejsersi bi lako mogli da izgube prednost domaćeg terena u plej-ofu, jer u finišu regularnog dela sezone imaju samo dve pobede uz dva meča vise od Majamija.

S druge strane, Kavalirsi zaostaju dve i po pobede za osmom pozicijom na kojoj je Atlanta, a ispred sebe imaju i Nikse. Međutim, u poslednjih sedam mečeva imaju šest duela sa timovima koji imaju negativan rekord

Klivlend su do pobede nad Indijanom predvodili Dion Vejters sa 19 poena, te Tristan Tompson sa 12 uz 16 skokova. Luol Deng je dodao 15, a Spenser Hovs 13 poena.

Najbolji u Pejsersima bio je Pol Džordž sa 15 poena, 7 skokova, 5 ukradenih lopti i 4 asistencije, 14 poena ubacio je Dejvid Vest, a 11 uz 7 skokova imao Lens Stivenson.

Durent je imao 31 poena i 9 asistencija protiv Džeza, pa je mu nedostaju samo još dva takva nastupa da se izjednači sa Džordanovim rekordom od 40 uzastopnih utamica sa 25+ poena. Pratili su ga Rasel Vestbruk sa 19, Serž Ibaka sa 17 i Karon Batler sa 15 poena.

Najbolji u timu iz Solt Lejk Sitija bio je Enes Kanter sa 18 poena i 12 skokova, Ričard Džeferson je dodao 17 poena, a Gordon Hejvard ubacio 16 uz 9 skokova u četvrtom porazu Džeza u nizu.



U mečevima odigranim nešto kasnije pobede su ostvarili Bruklin i Toronto.

NBA, rezultati
Klivlend – Indijana 90:76
Oklahoma Siti – Juta 116:96

Bruklin – Minesota 114:99
Orlando – Toronto 93:98

kasnije:
Boston – Čikago
Golden Stejt – NY Niks
Portland – Memfis
LA Lejkers – Finiks

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve