Nova vest
Košarka

Subota, 20.07.2013.

18:46

Tibodo: Manje minuta Žou, više Tigu

Čikago Bulsi su uprkos kadrovskim problemima imali sjajnu prošlu sezonu, a u sledećoj će Žoakim Noa više odmarati.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Francuz je u sezoni propustio samo dve utakmice, a prosečno je na terenu provodio skoro 37 minuta, uz skoro 12 poena i nešto više od 11 skokova.

“Smanjićemo Žoovu minutažu, imali smo problema sa povredama pa je većina ofanzivnih akcija išla preko njega. Povratkom Luola Denga dobićemo opciju više na krilnim pozicijama, što će rasteretiti Nou”, naveo je trener Čikaga Tom Tibodo.

Američki stručnjak je impresioniran igrama mladog plejmejkera Markisa Tiga tokom Letnje lige.

Najvažnija je njegova priprema za sezonu. Veoma sam zadovoljan njegovim pristupom igri nakon kraja sezone, stigao je spreman za Letnju ligu i sigurno će imati drugačiju ulogu od one koju je imao u svojoj ruki sezoni”, istakao je Tibodo.

Povratak Derika Rouza i ulazak Markisa Tiga u rotaciju će negativno uticati na status Nejta Robinsona, igrača koji je izneo najveći teret u plej-ofu. KriptoNejtu su Bulsi ponudili minimalan ugovor, što on za sada nije prihvatio, a njegovom potpisu se nadaju i Toronto Reptorsi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve