Nova vest
Košarka

Nedelja, 08.11.2009.

11:33

Ajverson napustio Memfis

Alen Ajverson napustio je „na neodređeno“ ekipu Memfis Grizlisa nakon sastanka sa vlasnikom kluba i trenerom Lajonelom Holinsom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vlasnik Memfisa Majkl Hejsli dovolio je četvorostrukom najboljem strelcu NBA lige da preskoči meč sa Klipersima u kojem je Memfis doživeo i šesti poraz ove sezone. Takođe, navodi se kako bi Ajverson mogao da završi sa igračkom karijerom. „U pitanju su lični problemi i nije poznato kada se vraća“, rekao je Holins pred meč sa Klipersima.

Prema portparolu Memfisa, Ajverson je bio sa ekipom ujutro, nakon čega je sa ličnim menadžerom Gerijem Murom otputovao na sastanak sa Hajslijem.

Ajverson, bivši ruki godine u NBA i MVP, igrao je u petak uveče u porazu od Lejkersa (114:98), kada je postigao osam poena. U poslednja va meča ulazio je sa klupe, nakon što je prva tri presedeo zbog povrede.

Ja samo želim da pobeđujem, više mrzim poraze nego što volim pobede. Prilično je frustrirajuć osećaj gubiti, nikada nisam bio gubitnik u mojoj karijeri i ne želim sada da to postanem. Ne pokušavam da budem sebičan niti bilo šta slično, ja samo želim da pobeđujem“, rekao je Ajverson pred meč u petak.

Ajverson, koji je sa Memfisom potpisao jednogodišnji ugovor, imao je turbulentnu sezonu u Detroitu prošle godine i javno je iskazivao nezadovoljstvo epizodnom ulogom koju je imao u Pistonsima. Ajverson je takođe u petak izjavio i da ne komunicira sa trenerom Holinsom.

Mislim da je to najgori deo svega ovoga. Otkako se sve ovo dešava, mi nikada nismo razgovarali jedan sa drugim. To je verovatno razlog zašto se i nalazimo u ovoj situaciji trenutno. Nikada nismo imali razgovor, tako da će nam verovatno biti teško da se nađemo oči u oči, zato što nismo do sada pričali. Očigledno to je potrebno kada želite da ostvarite isti cilj“, rekao je Ajverson posle poraza od Lejkersa.

Pred subotnji meč sa Klipersima, Holins je izjavio da je spreman za razgovor sa svojom zvezdom.

Ukoliko Alen želi da razgovara sa mnom, moja vrata su otvorena. Razgovaram sa njim tokom utakmice, pre utakmice i posle utakmice. Razumem da je on zvezda, takve stvari su pčekivane. Ne bih imao nšita protiv ni da razgovaramo o njegovoj moći koju ima kao zvezda, ako bi bilo u vezi sa njegovom igrom tokom utakmice“.

Ajverson je u NBA ligu došao 1996. godine kao prvi pik sa drafta i narednih 10 sezona nastupao je za Filadelfiju. U međuvremenu, osvojio je trofeje za rukija godine, četiri puta je bio najbolji strelac lige, sa deset nastupa na Ol-star utakmicama , gde je dva puta bio i MVP – 2001. i 2005. godine. U sezoni 2000-2001. proglašen je za najboljeg igrača NBA lige.

Na ukupnoj listi strelaca zauzima 17. poziciju iza Kobea Brajanta koji ga je prestigao upravo na subonjem meču. Po proseku poena po utakmici, 27, Ajverson deli petu poziciju sa legendarnim Džerijem Vestom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve