Nova vest
Košarka

Četvrtak, 19.03.2009.

13:54

Galinari na pregledu u Italiji

Italijanski reprezentativac Danilo Galinari, član Njujork Niksa, otputovao je u Italiju na pregled posle kojeg će odlučiti da li da operiše leđa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Galinari, koji je prošlog leta izabran kao šesti pik na draftu, tokom cele sezone imao je mnogo problema sa povredom leđa, pa je odigrao 28 mečeva, nešto preko trećine od broja koji je odigrao njujorški tim. Tokom poslednja dva meseca on je igrao solidno, ali je konstantno primao terapiju, pa će posle novog pregleda odlučiti da li da nastavi sa tretmanom ili da se operiše.

Ako bude morao na operaciju, Galinari će biti odvojen od terena puna dva meseca i mogao bi da se pojavi na startu Letnje lige.

Predsednik Niksa Doni Volš kaže da se nada da će igrač u kojeg ima ogromno poverenje što pre biti stoprocentno spreman.

"Dosadilo mu je da redovno ide na tretmane i da pred svaku utakmicu mora da se zagreva dva sata. Želi da proveri da li bi mu operacija potpuno otklonila problem. Ako ne bi, nastaviće sa terapijom", kaže Volš, koji je još jednom podvukao da se nije pokajao zato što ga je angažovao na draftu.

Trener Niksa Majk D'Antoni, koji je proveo dobar deo karijere u Italiji, takođe veruje u 20-godišnjaka.

"Ne želi da opterećuje tim, ne želi da igra loše i želi da ima veliku budućnost u Njujorku, tako da smo na istoj strani po tome. Sada samo treba da saznamo šta je najbolje za njega", kaže D'Antoni. "Ne smemo da rizikujemo. Ne smemo da dozvolimo da pogrešimo kada je on u pitanju. Biće vrlo, vrlo dobar igrač i mi ćemo da brinemo o njemu".

Galinari je u 28 odigranih utakmica u proseku postizao 6,1 poen, uz 44 odsto šuta za tri poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve