Nova vest
Košarka

Sreda, 17.01.2007.

09:53

Dalas vlada, Darko dobar i u porazu

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

U noći između utorka i srede odigrana su tri meča u NBA šampionatu.

Nju Orleans Hornetsi pobedili su Orlando 84:78, a Darko Miličić je u poraženom timu zabeležio 11 poena, 10 skokova i 2 blokade.

Sijetl je bio bolji od Klivlenda 101:96, a Saša Pavlović je za Kavse uhvatio dve lopte, bez poena.

U teksaškom derbiju, Dalas je savladao Hjuston 109:96. Meč je obeležio veliki duel Dirka Novickog, koji je dao 30 poena, i Trejsija Mek Grejdija, koji je dao 45 poena. Meveriksi su najbolji klub u ligi, sa 32 pobede i 8 poraza.

Hornetsi su na putu do petnaeste pobede morali da prođu kroz produžetak. Darko Miličić je bio čovek odluke za svoj tim u poslednjih šest sekundi – najpre je uhvatio loptu pod protivničkim košem, fauliran je, dao je jedan koš iz slobodnog bacanja, a zatim blokirao šut protivnika.

Kada je, posle očajne šuterske večeri, došlo pet dodatnih minuta, Hornetsi su napravili prednost, a trojka Kijona Dulinga sedam sekundi pre kraja sprečila je da Medžik postane osmi tim u istoriji NBA (i prvi u poslednjih sedam godina) koji je prošao produžetak bez datog poena.

Tim oslabljen povredama većeg dela startne petorke predvodio je rezervni plejmejker Džaniro Pargo (na slici sa Miličićem) sa 25 poena (7/14 za 2, 3/4 za 3). U timu sa Floride Dvajt Hauard je imao 17 poena i 15 skokova.

U Sijetlu najbolji tim Istoka zaustavljen je zonom, a preokret je došao u drugom poluvremenu. Rej Alen je pokazao da, osim da šutira (što radi verovatno najbolje u ligi u ovom veku), zna i da dodaje loptu, pa je meč završio sa 22 poena i 11 asistencija.

Soniksi su u završnom periodu isterali Kavse iz reketa i naterali Lebrona Džejmsa na 0 od 4 iz igre. LBJ se zaustavio na 30 poena, ali uz 8 ubačenih poena, od 21 pokušanog šuta. Na kraju su presudili neočekivani heroji – Kolison, Vilkoks i Želabal.

Za Mevse ove sezone gotovo niko nema adekvatan odgovor, ali Rokitsima se ne može zameriti da nisu pokušali. Oni su nedavno pobedili velike rivale veoma ubedljivo (+31), ali je ovog puta raspucani Ti-Mek ostao bez adekvatne pratnje.

Na drugoj strani, Novicki je, uz 30 poena, imao 10 skokova i 6 asistencija, ali i sasvim dobru podršku u Džošu Hauardu (28) i Divinu Džordžu (14).

Zanimljivo je da su dve ekipe ušle u meč sa fantastičnim serijama – Mevsi su izgubili jedan od prethodnih 17, a Rokitsi jedan od deset mečeva.

Nju Orleans – Orlando     84 : 78
Dalas – Hjuston               109 : 96
Sijetl – Klivlend               101 : 96

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve