Nova vest
Košarka

Sreda, 19.07.2006.

02:51

Milioner iz Oklahome kupio Sijetl

Izvor: B92, ESPN

Autor:B92, ESPN

Default images

Grupa biznismena iz Oklahome, predvođena lokalnim milionerom Klejom Benetom, kupila je u utorak Sijetl Supersonikse i tim WNBA Sijetl Storm za 350 miliona dolara.

Benet je na konferenciji za štampu izjavio da planira da klub za sada ostane u Sijetlu, ali da budućnost leži u odluci čelnika grada Sijetla i vlasnika Ki Arene da li će renovirati tu dvoranu ili možda izgraditi novu.

Upravo je to i bio razlog zbog kog je dosadašnji vlasnik Hauard Šulc prodao klub, uz konstataciju da je u prethodnih pet godina izgubio preko 60 miliona dolara, jer grad nije ništa učinio da pomogne Soniksima da renoviraju postojeću ili izgrade novu dvoranu.

Međutim, već sada mnogi očekuju da će Klej Benet sačekati da 2010. istekne postojeći ugovor između Soniksa i Ki Arene o korišćenju te dvorane i onda premestiti klub u Oklahoma Siti.

Taj grad je iz dana u dan punio lokalnu dvoranu prošle sezone kada su Hornetsi posle uragana “Katrina” morali da se isele iz Nju Orleansa i pokazao da voli košarku.

Benet je sredinom devedesetih godina bio u upravnom odboru San Antonija, gde je imao paket akcija, što govori da mu vođenje kluba NBA nije strano.

Sijetl je ubedljivo najstarija “franšiza” u gradu, koja u oktobru ulazi u svoju 40. godinu postojanja u “kišnom gradu”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve