Nova vest
Košarka

Utorak, 31.01.2006.

12:33

Veče Benksa, Vesta i Čakija

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Šampioni NBA košarkaši San Antonija pobedili su u gostima ekipu Jute rezultatom 79:70. Odbrana Sparsa igrala je fantastično u drugoj četvrtini, kada je primila samo 11 poena, a u nastavku meča Tim Dankan i drugovi lako su održavali prednost.

Sparsi su krenuli na dugu turneju (osam utakmica) i neće igtrati pred svojom publikom pre All Star vikenda.

Kada su Džezeri zapretili, početkom poslednje četvrtine (posle mini-serije Meta Harpringa od osam poena), blistavu rolu imao je Nazr Mohamed – blokada, pa koš uz iskorišćeno dodatno bacanje.

U toku noći odigrano je još sedam mečeva. U prvom duelu posle velikog trejda Minesota je bila ubedljiva protiv Bostona 110:85, a Marko Jarić je zabeležio 4 poena, tri skoka, dve asistencije. Seltikse je predvodio Voli Ščerbijak, do prošle nedelje član kluba iz Miniapolisa.

Kada je trejd obavljen najmanje se govorilo o Markusu Benksu, jer su Timbervulvsi već imali tri plejmejkera sa boljim statusom. Markus je protiv bivšeg kluba pokazao pun potencijal – 20 poena (5/5 za dva) i 6 asistencija više je od zbira ostalih igrača na svojoj poziciji, a ove večeri KG nije bio najbolji strelac tima.

Saša Pavlović je postigao 7 poena za Klivlend, koji je pobedio Šarlot 103:91. Pavlović je opet startovao, odigrao 25 minuta, ali mu učinak nije bio na nivou onog iz briljantne pobede nad Finiksom.

Iako to konačan rezultat ne govori, Kavsi su bili totalno dominantni, a Lebron se povukao sa terena posle tri četvrtine uz 30 poena (rezultat posl Q3 83:57). Do tada je najbolji igrač lige (ako ne već danas, veoma brzo će to nesumnjivo biti) dizao dvoranu na noge spektakularnim zakucavanjima. Pre utakmice on je odbio ponudu da nastupi u slam-dunk takmičenju u okviru All Star vikenda.

U velikom severozapadnom derbiju Sijetl je poražen od Portlanda 116:111, uz 5 poena Vlade Radmanovića. Nejt MekMilan je prvi put posle 19 godina bio u gostujućoj svlačionici Ki Arene, u meču protiv kluba za koji je igrao i trenirao ga.

Da još jednom iz te hale izađe srećan pobrinuo se Zek Rendolf, sa 32 poena i devet skokova. Portland je potpuno nadskočio domaćina, ostvarivši neverovatnih 20 ofanzivnih skokova. Tako su prekinuli niz neuspeha na strani, koji je počeo posle puta u Sakramento, 26. decembra.

Posle 21 meča pauze na parketu se pojavio Jao Ming. Međutim, prisustvo obe najveće zvezde nije pomoglo Hjustonu da ostvari pobedu protiv Memfisa. Kinez je uz 15 poena zabeležćio osam skokovva, ali su Grizliji dobili meč rezultatom 86:77.

Veče su zaista obeležili igrači iz drugog plana – Čaki Etkins je samo nedelju dana pošto ga je Vašington proglasio suvišnim ubacio 19 poena i bio najzaslužniji za pobedu Memfisa. Hjuston je dobio samo tri od prethodnih 14 mečeva, ali nemojte zaboraviti koliko su Rokitsi bolji sa Jaom i Ti Mekom u paru.

Meč večeri igran je u Oklahoma Sitiju, gde su Hornetsi ostavili gazde Baksa da se pitaju gde su pogrešili. Džamal Megloar došao je u Milvoki na početku sezone kao veliko pojačanje, ostavivši bivšem klubu da se snađe. Umesto Megloara u postavi „interno raseljenih“ sada je Dejvid Vest, čovek koji je noćas odlučio pobednika.

Na semaforu je stajalo „minuta: 0, sekundi: 7,1“. Megloar je ušao u igru, došao do Vesta i rekao mu: „Nećeš pogoditi“. Vest mu je odgovorio: „Ne daj mi da šutiram“. Džamal ga je pustio, Vest je pogodio desetinku sekunde pre kraja. Hornetsi su dobili meč 94:93, i izjednačili skor na 22 pobede i 22 poraza.

Vest je dao 24 poena uz 15 skokova, od čega pet u napadu. To mu je 21. uzastopna utakmica sa dvocifrenim učinkom, osmi meč u toj seriji sa 20+ poena i sedmi dabl-dabl u istom periodu. Megloarov učinak (noćas 13p, 9s) nije mnogo slabiji, ali nije jednako dobar.

Atlanta - Njujork               120:101
Majami - LA Klipers         118:114
Memfis - Hjuston                86:77

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve