Nova vest
Košarka

Petak, 27.01.2006.

10:32

Velika razmena Bostona i Minesote

Izvor: Igor Vujičin

Autor:Igor Vujičin

Default images

Ekipe Minesote i Bostona zamenile su čak 7 igrača i nekoliko pikova u velikom trejdu u kome su prve zvezde bile Voli Szerbijak i Riki Dejvis.

Dejvis koji je bio drugi strelac Seltiksa, u Minesotu odlazi u paketu sa centrom Markom Blauntom, bekom Markusom Benksom, krilnim igračem Džastinom Ridom, dok put Flit Centra u Boston kreću Szerbijak, centar Majkl Olovokandi,Dvejn Džons i pik iz prve runde narednog drafta.

Oba kluba nadaju se da će ovim «razmrdati» svoje timove koji u novoj sezoni igraju slabo.

Szerbijak igra svoju najefikasniju sezonu, prosečno postiže 20 poena po meču, ali se veruje da u timu Minesote (trenutno skor 19-21) nije bilo hemije izmedju dva glavna igrača Kevina Garneta i upravo Volija Szerbijaka.

S druge strane, ni u Bostonu (17-25) nije mnogo bolje. Centar Markus Benks koji je 2004.godine potpisao šestogodišnji ugovor vredan 42 miliona dolara prosečno ubacuje 12 poena uz 4 skoka, ali je nekoliko poslednjih mečeva proveo na klupi. Dejvis je postizao 19.7 poena po meču, a u Masačusetsu su najzadovoljniji činjenicom da su dobili nisko krilo All star kalibra a da nisu morali da trejduju prvu zvezdu ekipe Pola Pirsa.

U Minesoti bi ovom razmenom mogli u najboljem scenariju da dobiju potpunu zamenu za Szerbijaka u liku Dejvisa, ali i boljeg odbrambenog igrača, dok bi Benks iz svojih boljih sezona bio vrlo dobro rešenje na poziciji centra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve