Nova vest
Košarka

Utorak, 06.09.2005.

11:25

Džikić pomoćnik Kejsija u Minesoti!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dosadašnji trener Atlasa Aleksandar Džikić od naredne sezone biće pomoćnik prvog trenera u Minesota Timbervulvsima.  

Kako nezvanično saznaje B92, mladi trener posle samo mesec dana na klupi novobeogradskog prvoligaša dobio je poziv novog trenera Minesote Dvejna Kejsija da mu se pridruži u ovom NBA klubu.

Dogovor je postignut na tri sezone. Podsetimo, Aleksandar Džikić će tako postati tek drugi stranac trener u stručnom štabu nekog NBA kluba. Prvi je takodje naš trener Igor Kokoškov u Detroitu.

Prethodne tri sezone Aleksandar Džikić je svako leto provodio na letnjim kampovima u SAD gde je radio sa ekipama Sijetla, San Antonija i Minesote.Aleksandar Džikić je u Partizan došao 1991. godine i karijeru je počeo da gradi kao trener mlađih selekcija. Od 1994 - 1999. godine bio je prvi pomoćnik, kasnije i dve godine prvi trener Beovuka.

Od 1996 - 1999. bio je i pomoćnik u kadetskoj selekciji Jugoslavije koja je u Sloveniji osvojila 'zlato' na EP. Od 1999. godine je prvi pomoćnik u KK Partizan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve